přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, ALSA lib pcm.c:7236:(snd_pcm_recover) underrun occured

ALSA lib pcm.c:7236:(snd_pcm_recover) underrun occured

wine_audio_card.png

Takhle by se dal ve zkratce popsat můj problém, který se projevoval u všech ve Wine spouštěných aplikací strašlivě trhaným zvukem.


Pokud používáte Wine, například pro hraní Windows her, možná se brzy setkáte se stejným problémem, jako já. Zvuk se začne trhat a v terminálu se začne nekonečněkrát za sebou objevovat hláška z titulku. Nezáleží, jestli používáte PulseAudio, nebo ne. Nejde o chybu Wine, projevuje se to podle Googlu i u jiných aplikací.

Chybu se mi podařilo napravit pouze s vypnutým PulseAudiem, jinak ne. Takže pokud ho potřebujete, nepomůžu vám. Je potřeba vyřadit z provozu dmix. Takže hurá do toho:

Vytvořte nebo upravte soubor /etc/asound.conf tak, aby obsahoval následující:

pcm.!default {
	type plug
	slave.pcm hw
}

Pokud jste používali PulseAudio a soubor obsahuje následující nebo podobný kód, odstraňte ho:

pcm.pulse {
    type pulse
}
ctl.pulse {
    type pulse
}
pcm.!default {
    type pulse
}
ctl.!default {
    type pulse
}

Vyřadíte tím z provozu PulseAudio, nezapomeňte ještě změnit slovíčko pulse na alsa v souboru /etc/libao.conf a odstranit několik balíčků. (Uvádím příklad z Debianu.)

aptitude remove libasound2-plugins pulseaudio pulseaudio-esound-compat pulseaudio-module-gconf pulseaudio-module-hal pulseaudio-module-lirc pulseaudio-module-x11 pulseaudio-module-zeroconf pulseaudio-utils paman padevchooser paprefs pavucontrol pavumeter libao-pulse

A už můžete dál pařit :) Jen zkrátka nepustíte dva zvuky najednou.

Nahoru

Odkazy

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog