přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, AmaroK 1.4

AmaroK 1.4

Tento týden byla uvolněna nová verze přehrávače AmaroK. Tato verze přináší velké množství novinek a přechod na ni se rozhodně vyplatí.


Celý popis nových vlastností je k dispozici na oficiálním seznamu novinek.

Osobně oceňuji přepracování editace tagů. Minulá verze byla velmi omezená v možnostech editace neboť ořezávala délku interpreta (např. Jiří Plocek & Jitka Šuransk) a navíc české tagy nebylo možné zadat tak, aby se správně odeslaly na last.fm. Tyto nedostatky jsou opravené, k tomu ještě přibyla možnost odhadnout tagy podle názvu souboru.

Další užitečnou novinkou je možnost organizovat soubory podle názvu. Pokud mám v adresáři otagované soubory je nyní možné pomocí pár kliknutí z nich vytvořit strukturu adresářů např. interpret/album/skladba.

Amarok 1.4 rozděluje původní skóre, které bylo počítané automaticky a zároveň editovatelné uživatelem na dvě pole, skóre a hodnocení. První je počítané automaticky, druhé je uživatelské. Toto je funkcinalita, která mi po přechodu Rhythmboxu chyběla.

No a mezi všemi těmi velkými změnami, které jsou v changelogu úplně zapadne pár příjemných maličkostí, třeba že interpreti jsou v kolekci přehledně seskupeni do sekcí podle prvního písmena.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog