přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Články z LinuxEXPRESu do vašeho Kindlu

Články z LinuxEXPRESu do vašeho Kindlu

kindle3.jpg

Chcete-li automaticky dostávat články z našeho portálu do vaší čtečky elektronických knih, máte možnost.


Pozor! Obsah tohoto zápisku je zastaralý, nyní postupujte podle nových pokynů.

K Vánocům jsem dostal čtečku elektronických knih Amazon Kindle 3. Nu a za víkend jsem vytvořil řešení, které přeměňuje články z našeho portálu do MOBI formátu a posílá je mailem do Kindlu. Pokud chcete tyto "knihy" dostávat, stačí se zapsat do tohoto formuláře. Nezapomeňte povolit příjem knih z adresy redakce@linuxexpres_cz!

Pokud se chcete odhlásit, nebo udělat změnu, ozvěte se prosím na mail redakce@linuxexpres_cz.

Jedná se o mou iniciativu, nikoli o oficiální službu portálu. Nic tedy není nijak garantováno, je možné, že vám nic nepřijde, že přijde poškozená kniha, nebo že jich dorazí stovky najendou (ale nemělo by se to stát).

Článek v seznamu knih Článek v seznamu knih

Technická stránka

A jak to funguje. Cron spouští skript, který pomocí programu theyoke zjistí z RSS kanálu nvoé články. Jejich adresy přesměruje dalšímu skriptu, který je stáhne pomocí programu wget, oseká od balastu (sed, grep) a přehodí je programu kindlegen, který z nich udělá MOBI. No a nakonec je pošle mailem do vašeho Kindlu pomocí programu smtp-cli. Paráda, ne?

Článek samotný Článek samotný

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog