přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Google, Android a LuFa

Google, Android a LuFa

Aneb Google kam se podíváš


Vyhledávač Google jsem si oblíbil pro jeho schopnosti při hledání snad čehokoliv. Stačí zadat pár slov a Google vám to najde a pokud to nenajde, pak to zřejmě neexistuje... Je to výborný vyhledávač, vyhledávač, který se stále zlepšuje. Není ovšem žádnou novinkou, že má firma Google vysoké ambice i na jiných místech ..

Android na HTC Wizard

Nedávno si můj kamarád LuFa posteskl, škoda že není Android také na HTC Wizard (to samé jako Qtek 9100, MDA Vario a další). Kdysi jsme zkoušeli projekt LinWizard, který si klade za cíl portování Linuxu na zmiňované zařízení. No, ale člověk se nevzdává a tak jsem si říkal proč ne, proč by neměl jít na tomto MDA Android? Trochu jsem zahledal a v souvislosti se zmiňovaným LinWizardem narazil na projekt Wing Linux, možná ho někteří znáte.

Nejsem takový megahacker jako LuFa a tak jsem nakonec Androida díky Wing Linux vyzkoušel až po něm, ale přesto to je zajímavá zkušenost. Pokud ho chcete zkusit také, pak si ze stránek projektu stáhněte potřebný archiv a nainstalujte 2 balíčky (.cab pro Windows Mobile). Po spuštění zavaděče se mobil restartuje a naběhne Android. Zvuk a wifi zatím nefunguje. Jak takový náběh vypadá se můžete podívat zde. (Pro všímavé, autorem videa je sám velký hacker LuFa a když budete dávat pozor, dozvíte se za odměnu jeho PIN. ;-) )

Google po třetí

Nevím co na té Kachně po sečuánsku LuFa vlastně vidí, ale když jsme se vraceli z oběda, který široké veřejnosti předkládáme jako "Linuxový čtvrtek" nebo úterý, středu, prostě podle toho kdy máme čas se sejít, tak se mi chtěl pochlubit s novou aplikací ve svém Androidu. Jak se jmenuje jsem zapomněl, ale zmínku o ní najdete také třeba zde. V praxi to fungovalo tak, že vyfotil dominantu náměstí (kostel) a nechal to prohledat Googlem. Ten nám pak za odměnu ukázal jak se to jmenuje a kde se nacházíme.. Celé to přitom trvalo několik vteřin.

Po pravdě to je další úžasná funkce, s kterou přišel Google. Z druhé strany pohledu mě ale docela vyděsila. Nejen že si můžete nechat vyhledat obličeje z fotek nebo z jiného soudku třeba svoji přibližnou polohu z GSM mobilního telefonu (nebo to bere i z Wifi AP?), ale i něco vyfotit a "hodit to do Googlu". Nejen v souvislosti s tím mě Google začíná v poslední době spíš děsit. :-)

Věnováno LuFa jako vánoční dárek

Blog Lukáše Faltýnka

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux