přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Grisoft uvádí AVG Free pro Linux

Grisoft uvádí AVG Free pro Linux

Společnost Grisoft, s.r.o., výrobce známého Antivirového systému AVG, uvádí novou verzi antivirového software pro bezplatné domácí použití na systému Linux.


AVG Free pro Linux je prvním antivirovým produktem, který zcela zdarma nabízí domácím uživatelům antivirovou ochranu pro počítače s operačním systémem Linux při zachování parametrů komerčního software.

“Při rostoucí popularitě Linuxu je pouze otázkou času, kdy se i tento operační systém stane terčem autorů virů a škodlivých programů,” sdělil Petr Chaloupka, produktový manažer AVG pro Linux. “Grisoft si je této situace vědom, věnuje operačnímu systému Linux velkou pozornost a nabízí všem jeho uživatelům preventivní bezpečnostní opatření eliminující nebezpečí virových útoků.”

Grisoft se soustředí na rozvoj technologií v oblasti počítačové bezpečnosti; AVG Free pro Linux je jen dalším logickým krokem v tomto trendu a přirozeným pokračovatelem naší produktové řady, uvedl Chaloupka. „AVG Free pro Linux v sobě spojuje AVG Free, produkt určený pro domácí použití zdarma, a AVG pro Linux, komerční produkt určený k ochraně linuxových serverů i pracovních stanic ve firemním prostředí.“

Přestože linuxové operační systémy patří z hlediska virových útoků k nejodolnějším, odborníci se shodují na tom, že preventivní opatření v podobě antivirového programu na ochranu proti potencionálnímu nebezpečí je nutností.

AVG Free pro Linux lze použít jen na samostatném počítači a je určen výhradně pro soukromé, nekomerční použití. I přesto však zpřístupňuje řadu funkcí komerčních produktů řady AVG. Nabízí například intuitivní grafické uživatelské rozhraní, které umožňuje snadnou instalaci i použití programu. Mezi další výhody AVG Free pro Linux patří:

  • pravidelné a okamžité aktualizace virové databáze a možnost jejich automatizace
  • malé aktualizační soubory bez vysokých nároků na systémové zdroje
  • kontrola na vyžádání (On-Demand Scanning) umožňuje okamžitou aktivaci přednastavených testů podle momentální potřeby
  • pokročilé detekční metody AVG (heuristická analýza, generická detekce, testování) vyvinuté pro zajištění maximální ochrany

AVG Free pro Linux si můžete zcela zdarma stáhnout na http://free.grisoft.com.

O společnosti Grisoft

Společnost GRISOFT, založená v roce 1991 je jednou z nejúspěšnějších světových společností poskytujících antivirový software. Společně s pobočkou ve Spojených státech a řadou obchodních zastoupení v Evropě i mimo Evropu poskytuje antivirovou ochranu více než 30 milionům uživatelů a je dominantním poskytovatelem antivirového software a služeb v České republice. V říjnu minulého roku byla společnost GRISOFT v sedmém ročníku TOP PROGRAMu zvolena mezi deset českých top firem v oboru informačních technologií za rok 2005.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz