přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Historie rychlého spuštění v KDE

Historie rychlého spuštění v KDE

Kdo z vás používá ke spouštění programů dialog ALT+F2 a vadí mu tam nějaké položky, nechť ráčí pohlédnout...


ALT+F2 v KDE standardně vyvolá dialog pro rychlé spuštění aplikací vypsaním jejich jména.

Dialog rychlého spuštění v KDEDialog rychlého spuštění v KDE

Jestliže se vám v seznamu objevují položky, které tam nechcete (např. openoffice.org2.1 po nainstalování openoffice.org2.2), pak je lze odstranit následujícím způsobem.

Je nutné ručně editovat soubor kdesktoprc v adresáři ~/.kde/share/config/ V tomto souboru najděte sekci [MiniCli]. V ní jsou proměnné History a CompletionItems. Z nich vymažte nežádoucí položky.

Pro méně znalé upozorňuji, že symbol ~ znamená domovský adresář uživatele (např. pro uživatele hanus je to /home/hanus/) a tečka před názvem adresáře či souboru znamená, že je skrytý (viz náš článek).

U CompletionItems se u programu uvádí i číslo, které znamená četnost jeho spuštění přes ALT+F2 a tedy i pořadí (čím více, tím výše v seznamu). Jestliže tedy chcete, aby se např. program korn z obrázku objevoval na prvním místě, změňte číslo u něj, aby bylo největší ze seznamu (resp. největší z položek začínajících na k resp. ko).

Změny se projeví až po restartu KDE.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Tomáš Hanusek

Tomáš Hanusek

Vystudoval VŠE v Praze, obor Hospodářská politika. Linux používá od počátku třetího tisíciletí a to hlavně kvůli jeho volnosti, variabilitě a komunitě uživatelů. V Linuxu se zajímá o multimédia a programování v Perlu. K dalším zájmům patří pasivně motorismus a aktivně přátelé.


  • Distribuce: Mandriva Linux

| proč linux | blog


Tagy