přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jaký software používáte v Linuxu na vedení poznámek?

Jaký software používáte v Linuxu na vedení poznámek?

Možná to nepovažujete za důležité, ale jsou lidi, kteří ano. V čem si vedete poznámky?


Jednoduchý textový dokument

Někomu stačí textový soubor a jeho dobrá struktura. Ručně si záznamy řadí podle priority nebo data, hotové úkoly maže. Je to přehledné, ale z mého pohledu vhodné jen pro málo úkolů a zbytečně náročné na správu. Musíte dělat něco, co by mohl dělat program - organizovat ty poznámky. Pokud je informací víc, stávají se nepřehlednými a špatně se v nich vyhledává.

OpenOffice.org

Někdo zas vezme OpenOffice.org Writer a píše si poznámky v něm. To je nepraktické, protože dokument je vizuální a jeho formát není textový - pro obsluhu dokumentu musíte spustit editor a přijmout také fakt, že píšete na stránky; přepnutí na webový pohled zase odstraňuje pocit, že vytváříte strukturu (tu považuji za stěžejní). Není to ono, je to jako zatloukání hřebíku kleštěmi... Jde to, ale...

Webové poznámky

Použít lze k tomu určené webové služby nebo si na svém serveru nainstalovat vhodný software. Možností je hodně, ovšem musíte být online. Taky musíte přijmout způsob práce dané služby. Pak třeba zjistíte, že vám něco chybí. Asi nejlepší by byla wiki, aspoň z mého pohledu.

Specializovaný program

Nejlepší řešení je program určený pro vedení poznámek - Basket Note Pads, Wikidpad, Mindraider, Lifeograph, RedNotebook nebo Zim. A právě Zim je program, který už několik let používám pro vedení poznámek a už několik let o něm chci napsat článek. Ale protože nemám čas, tak se toho třeba chopí někdo jiný... ;-)

Zim - desktopová wikiZim - desktopová wiki

Co vy?

Jak si vedete poznámky? A tím nemyslím jen úkoly, ale také všechny informace, které si potřebujete někam napsat. Co je pro vás důležité? Máme o tom na LinuxEXPRESu psát?

Nahoru

Odkazy

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz