přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, KDE 4.8 Release party

KDE 4.8 Release party

Minulý pátek se v Praze odehrála KDE 4.8 release party. Chvilku nám trvalo ji zorganizovat, ale nakonec přecijen proběhla. Pro ty, se co nemohli osobně dostavit, malé ohlédnutí se (s fotkami, ale už bez dortu, ten už není).


I když se party odehrávala v Praze, kupodivu byla většina přednášek v angličtině a angličtinu bylo slyšet i mez přednáškami. Jakto? Většina našich přednášejících neuměla česky (alespoň prozatím ne). Theo, který party organizoval a zařizoval vše důležité, dokázal na party přilákat i známé zahraniční hosty. Do prahy přijel na party Cornelius Schumacher a Jos Poortvliet. Pokud se zajímate o KDE, určitě jste obě jména už slyšeli. Jos měl přednášku o patnácti novinkách v KDE (oslavující 15 let vývoje KDE) v pěti minutách. Nakonec přednáška trvala minut osum. Proč je dálka přednášky důležitá? Obecenstvo si mohlo tipnout, jak dlouho bude přednáška trvat a tři nejlepší tipy vyhráli plyšového geeka. Cornelius zase mluvil o historii KDE a jak se vyvynulo z projektu pár lidí v celosvětovou komunitu obsahující mnoho a mnoho lidí. Kromě návštěvníků ze zahraničí měl přednášku i Theo (tu jsem bohužel zmeškal jelikož jsem jezdil nahoru a dolu výtahem pro návštěvníky) a Tomáš Chvátal, který mluvil o překladech a o integraci LibreOffice do KDE.


Po přednáškách se Cornelius ujal krájení dortu a každý z návštěvníků mohl dostat kousek. Závěr párty byl tedy ve znamení pojídání KDE dortu, pití openSUSE piva a povídání si o opensource. Party se podle mně vyvedla, alespoň já jsem se dobře bavil i když KDE nepoužívám. Děkuji všem kdo se zúčastnili a těším se na příští setkání, které bude vlastně už tento víkend.

PS: Pokud si chcete KDE 4.8 sami vyzkoušet, nějaká média lze nalézt v SUSE Studiu nebo si můžete počkat na oficiální vydání Gentoo médií později tento týden.

PPS: Pokud vás zajímá více o průběhu party, můžete se podívat na krájení dortu, pozdravy od KDE komunity nebo si prohlédnout více fotek.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz