přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, LinuxEXPRES se stal partnerem Liberix, o.p.s.

LinuxEXPRES se stal partnerem Liberix, o.p.s.

Brno, QCM, s.r.o.


Linuxový magazín LinuxEXPRES uzavřel partnerství s obecně prospěšnou společností Liberix, jejímž posláním je podpora vývoje, lokalizace, dokumentace a šíření svobodného softwaru s otevřeným zdrojovým kódem, otevřených standardů a bezpečnosti v oblasti softwaru, dat a telekomunikací.

Tato spolupráce bude spočívat v poskytování prostoru v časopise LinuxEXPRES pro články či reportáže o aktivitách společnosti Liberix. Součástí dohody je také zvýhodněné poskytování inzertního prostoru, díky čemuž společnost Liberix získá jedinečnou možnost zviditelnit neziskové projekty a svobodný software, který by si jinak nemohl dovolit reklamní kampaň v takovém rozsahu. Spolupráce se dále bude rozšiřovat na ostatní média společnosti QCM, jako jsou servery mandrake.cz a openoffice.cz.

LinuxEXPRES vychází každé první pondělí v měsíci a obsahuje vždy speciální tematickou přílohu. Časopis se věnuje nejen novinkám ze světa Linuxu, recenzím komerčního i svobodného softwaru, ale také české a slovenské linuxové komunitě. Jedním z cílů Liberixu je bourat komunikační bariéry mezi komunitou a komerční sférou. I proto jsme přesvědčeni, že tato spolupráce významně prospěje nejen oběma partnerům a svobodnému softwaru, ale především jeho příznivcům, uživatelům a vývojářům.

O společnosti QCM, s.r.o.
QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux, nově Mandriva Linux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2003, 2004 a 2005.

Firma QCM zajišťuje instalaci a provoz firemních serverů a stanic především na platformě Linux.

O společnosti Liberix, o.p.s.

Posláním Liberixu je propagace a podpora svobodných informačních technologií, včetně open source a free software. Podporou není zamýšlen pouze vlastní vývoj, lokalizace a dokumentace. Jde také o právní otázky a administrativní podporu vývojářů. Propagaci společnost provádí v různých rovinách, účastní se též různých konferencí či přímo oslovuje významné instituce v oblasti médií, školství, veřejné správy i v korporátní sféře. Liberix je partnerem společnosti Brailcom, o. p. s. a projektu Edunix.

Kontaktní osoby pro další informace:

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o.
milan.woff@qcm_cz
tel.: +420 538 702 700

Bohdan Milar, ředitel společnosti Liberix, o.p.s.
bohdan.milar@liberix_cz
tel.: +420 585 221 026

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz