přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Novinky na LinuxEXPRESu

Novinky na LinuxEXPRESu

Připravili jsme pro vás nový obsah. A ještě nekončíme.


Vím, že to tak možná nevypadá, ale na webu se stále pracuje. Vzhled neodpovídá současným požadavkům, moc nás to netěší a připravujeme nápravu. Během února snad dojde k nasazení nového vzhledu, který bude reprezentativní a bude vyhovovat obsahu, který na portálu je. A že ho dost přibylo...

Podpora komunitních aktivit

Kalendář

Do kalendáře, který vidíte vpravo nahoře, může každý vkládat informace o komunitní akci, semináři, konferenci či setkání. Každý záznam je ověřován, hlavně co se týče podrobných informací (datum, místo, další informace). Víte o akci, kterou v kalednáři ještě nemáme? Zadejte ji tam!

Přehled akcí

Pokoušíme se zmapovat aktivity v jednotlivých místech a městech České republiky. Jako příklad si vezměme Olomouc - najdete zde zmínku o Liberixu, konferenci Open Workshop Olomouc, Open Party Olomouc. Jako bonus uvidíte lidi, které můžete na linuxových akcích ve městě potkat.

Rádi bychom samozřejmě přidali také Slovensko, ale bohužel zatím žádný záznam nemáme - kolegové a kolegyně na Slovensku, přidáte se? Pošlete mi prosím informace či alespoň odkazy, podle kterých bych mohl stránky zpracovat.

Proč používá Linux

Minipříběhy lidí, kteří používají Linux - snad vám vysvětlí, proč si ho vybrali. Možná je znáte, možná ne. To nevadí. Jsou to učitelé, grafici, programátoři, podnikatelé, živnostníci, studenti - zkrátka lidé různých zaměstnání a povolání. Chcete se přidat? Budeme rádi, když sepíšete pár řádek o tom, proč jste si vybrali Linux. A nezapomeňte napsat pár vět o sobě, hlavně co děláte dnes. Chceme dát dohromady mozaiku a ukázat, že lidé různého ražení si vybrali Linux a jsou s ním spokojení.

Podpora uživatelům

Profily distribucí

Myslím, že je fajn mít připravené univerzální profil několika distribucí. Není cílem obsáhnout všechny, když se navíc některé mění. ;-) Ale řekněme deset nejpopulárnějších by mohl stačit jako odrazový můstek. Rozepsaný mám momentálně Debian a přemýšlím, kdo napíše o Fedoře a dalších. Má to smysl? Co tam chybí?

Rozcestníky

Univerzální stránka, která by měla zájemci o určité téma poskytnout základní informace. Zatím je hotový rozcestník Audio-video, v plánu jsou další. Odkaz na ně bude přímo z titulní stránky, takhle jsou zatím skoro jako skryté (ale ještě taky nejsou hotové).

Tagy neboli značky

Tagy se nám osvědčily. Jsou to klíčová slova, která vyjadřují obsah článku. Každý článek je [většinou] má. Každý přihlášený uživatel si může přidávat vlastní tagy. Na jejich základě se potom vytvářejí odkazy na podobné články - takže tím, že přidáte tagy, přispíváte k lepší orientaci na webu.

Tagy využíváme jako způsob odkazování na další články a další obsah. Neváhejte tedy používat adresu jako http://www.linuxexpres.cz/tag/audacity - dostanete se tak přímo k aktuálním článkům s tagem "audacity". Ne vždy je možné zachytit tento obsah v rozcestnících.

O webu LinuxEXPRES.cz

Web se rozbujel a bylo třeba napsat HOWTO neboli návod "jak na to". Najdete jej na adrese http://www.linuxexpres.cz/o-webu a zřejmě bude stále procházet úpravami. Vítám proto jakékoliv připomínky, které zlepší srozumitelnost informací.

Je to vše?

Ne, není. Ale o tom až někdy příště. Dnes bychom to mohli ukončit otázkou:

Co vám zde chybí?

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz