přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Nový LinuxEXPRES: Linux a ekonomické systémy

Nový LinuxEXPRES: Linux a ekonomické systémy

Brno, 21. listopadu 2005 – LinuxEXPRES V pondělí 21. listopadu 2005 vychází nové číslo časopisu LinuxEXPRES, věnované tentokráte ekonomickým a CRM systémům. Je k dispozici na stáncích po celé ČR i SR, dále v internetových obchodech shop.qcm.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Stinet.sk.


Tématem čísla jsou ekonomické a účetní systémy, které lze provozovat v Linuxu. Článku se chopil Bohdan Milar a sepsal vyčerpávající materiál o aplikacích, které lze k tomuto účelu použít, doplněný fundovaným komentářem.

K vydání druhé verze kancelářského balíku OpenOffice.org se vrací Svatopluk Vít svou přehlednou recenzí, v níž vyzdvihuje jeho nové vlastnosti. Zajímavým čtením je také reportáž Adama Rambouska, člena českého OOo týmu, z cesty na konferenci OOoCon 2005 do Slovinska.

Jaroslav Martin se zaměřil na novou Operu, která je od nedávna freeware. Tomáš Klos je věren svému oboru, proto opět píše o hudbě, tentokráte o programu EasyTag, který vám pomůže udělat pořádek v souborech s hudbou.

Jiří Pech se rozepsal o distribuci Vidalinux, která přináší Gentoo v trochu jiné formě. Anna Bernáthová sestavila srozumitelný a praktický návod, jak správně napsat a odeslat hlášení o chybě (bugreport) a zároveň vše popsala na nejznámějším systému pro správu chyb - Bugzille.

V rubrice Hardware naleznete recenzi WiFi adaptéru Linksys WUSB11, pokračuje seriál o BASHi, programovacích jazycích (Prolog) či rubrika Okénko do oken (LimeWire). Bohdan Milar také vyčerpávajícím způsobem popsal novou verzi populární hry Battle for Wesnoth.

Na našem webovém sídle www.LinuxEXPRES.cz nabízíme ke stažení deset ukázkových stran tohoto čísla ve formátu PDF.

O společnosti QCM, s.r.o.

QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux, nově Mandriva Linux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2003, 2004 a 2005.

Firma QCM zajišťuje instalaci a provoz firemních serverů a stanic především na platformě Linux.

Kontaktní osoba pro další informace

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o.
milan.woff@qcm_cz
tel.: +420 538 702 700

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz