přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Opera Mini

Opera Mini

Co takhle si přečíst LinuxEXPRES na mobilním telefonu? LinuxEXPRES nyní podporuje handheld zařízení. Stačí mít mobilní telefon s podporou javy a nainstalovat prohlížeč Opera Mini (TM) .


Oproti ostatním prohlížečům má Opera Mini hned několik výhod. První z nich je, že nestahuje přímo požadovanou stránku, ale využívá server, který stránku nejprve upraví. Úprava spočívá v tom, že původní stránku přeformátuje pomocí technologie ssr (small screen rendering), aplikuje kaskádové styly pro mobilní zařízení a výslednou stránku rozdělí na několik měnších částí. Typická část má potom kolem 6 kB včetně obrázků, server posílá obrázky již zmenšené. Výsledek rozhodně příjemě překvapí.

Jedinou nevýhodou je cena přenesených dat, která je u nás stále vysoká. Cena je výrazně nižší než při přenosu celých stránek bez předformátování, ale pokud nemáte výhodný tarif, pak nějakou tu korunu svému operátorovi zaplatíte.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog