přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Prosincový LinuxEXPRES nejen o hrách

Prosincový LinuxEXPRES nejen o hrách

V tomto svátečním období si jistě rádi přečtete něco odlehčeného. Hry, to je téma pro volné chvíle a v prosincovém čísle je jich opravdu hodně.


Nechybí ovšem zprávy ze světa Linuxu. Naše redakce odhalila, že firma ZONER vyvíjí antivirový systém, což jste si již ostatně přečetli v rozhovoru, který byl publikován na našem portále. Věnovali jsme se také úspěšnému nasazení Linuxu ve výrobní firmě a vyzkoušeli jsme několik čerstvých verzí programů v rubrice make install.

V čísle přinášíme ohlédnutí na čtyřmi linuxovými akcemi, které se konaly na přelomu podzimu a zimy. Rozhovor se však nese již ve zcela herním duchu - autora asi nejúspěšnější open-source hry Bitva o Wesnoth zpovídal Lukáš Faltýnek.

Ačkoli Anička Bernáthová pracuje u firmy SUSE ČR, nebála se vystřelit do vlastních řad v recenzi SUSE Linuxu 10.0. Zato Petr Vojnar svůj milovaný Slackware 10.2 vychválil, ani se mu nedivíme - je to legenda.

Konečně se dostáváme ke slíbeným hrám. Ve třech článcích si přečtete něco o aktuálních titulechm a připravovaných novinkách, které ještě nejsou k dostání. Vše to završuje recenze hry America`s Army, která vyšla v nové verzi.

Balíčkovací systémy, jazyk Scheme a konečně nějaké to pokročilejší skriptování v seriálu o interpretru Bash - to jsou témata rubriky praxe. Navíc přidáme i několik tipů a triků pro linuxovou konzoli (jak na výpočty, doplňování pomocí klávesy TAB a klasická utilitka Fortune). Návod na to, jak vyrobit z plechovky WiFi antétu je sám o sobě zvláštním článkem, my jsme ho pojali jako fotonávod.

A to není zdaleka vše - nahlédnete pod pokličku adresáři /proc, přineseme návod na zrestaurování hudby ze starých gramodesek a vyzkoušíme volant od firmy Logitech v Linuxu. Prosincové číslo čeká na Vás!

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz