přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Reportáž: Vyhlášení Czech Open Source 2007

Reportáž: Vyhlášení Czech Open Source 2007

Úderem sedmé hodiny večerní začalo v úterý dne 15. května 2007 v Pivovarském klubu v Praze oficiální vyhlášení ankety Czech Open Source 2007, která od 15. února probíhala na serveru Root.cz. Smyslem ankety bylo zvolit to nejlepší z českého open-source. Ve čtyřech kategoriích Nejlepší projekt, Software, Osobnost a Akce hlasovala nezávislá odborná porota i široká veřejnost.


Prostředí Pivovarského klubu navodilo mezi všemi účastníky vyhlášení ankety velmi neformální atmosféru, a tak se celý večer nesl v duchu naprosté pohody a dobré nálady. Chvíli po půl osmé se mikrofonu chopil Petr Krčmář, šéfredaktor Root.cz, který přivítal všechny zúčastněné a představil anketu, její zázemí a průběh hlasování. Poté začalo předávání cen. Ceny předával Ján Simkanič, veřejný ředitel vydavatelství Internet Info s.r.o.

Obrázek: Petr Krčmář uvádí vyhlášení výsledků

Petr Krčmář uvádí vyhlášení výsledků

Absolutním vítězem ankety se stala česká Wikipedie, kterou prvním místem ocenila veřejnost i v kategorii Projekt. Ocenění za českou Wikipedii přebral Petr Kadlec. V kategorii Projekt pak odborná porota ocenila prvním místem projekt Czilla.cz.

V kategorii Software ocenila prvním místem veřejnost i odborná porota sadu ovladačů pro zvukové karty v Linuxu ALSA. Z akcí pak první příčku za veřejnost i odbornou porotu obsadila největší středoevropská výstava a konference o Linuxu a open-source softwaru LinuxExpo. V kategorii Osobnost si hlavní cenu v hlasování odborné poroty odnesl zakladatel a současný předseda sdružení CZLUG Dan Ohnesorg. Cenu veřejnosti v kategorii Osobnost získal zakladatel a provozovatel linuxového portálu AbcLinuxu.cz Leoš Literák.

Obrázek: Petr Kadlec (Wikipedia), Pavel Franc (CZilla), Leoš Literák (AbcLinuxu.cz), Dan Ohnesorg, v pokleku Michal Franěk (LinuxExpo)

Petr Kadlec (Wikipedia), Pavel Franc (CZilla), Leoš Literák (AbcLinuxu.cz), Dan Ohnesorg, v pokleku Michal Franěk (LinuxExpo)

Po celý večer se čepovalo dobré pivo a pro všechny bylo připraveno mnoho dobrého jídla. Akce skončila chvíli po jedenácté hodině večer. Oficiálními partnery akce byl moderní linuxový magazín LinuxEXPRES a technický internetový specializovaný zpravodajský server Lupa.

Sluší se podotknout, že náš časopis se čestně zúčastnil „boje“ a ačkoliv nevyhrál, oceňujeme všechny soutěžní hlasy, které nám naši fanoušci poslali. Stejně tak se s konkurenty utkali naši kmenoví autoři a kolegové Ivan Bíbr a Svatopluk Vít. Děkujeme všem za přízeň!

Nahoru

Odkazy

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Faltýnek

Lukáš Faltýnek

Vystudoval informační management na Univerzitě Hradec Králové. Pracuje jako analytik/programátor. Láskou k počítačům vzplanul v roce 1986, kdy dostal svůj první počítač Atari 800 XL. S Unixem se poprvé setkal před dvanácti lety. Chvíli nato pak s Linuxem, který si pro jeho svobodu zamiloval. Je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří literatura, kinematografie a cestování.


  • Distribuce: Ubuntu

| blog