přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Různé příspěvky

Různé příspěvky

 

Reportáž z konference LinuxAlt 2009

linuxalt.png

O víkendu 7. a 8. listopadu proběhla v Brně konference s názvem LinuxAlt. O čem se přednášelo a o co jste přišli, jestli jste tam nebyli? Jak probíhala? Jak se lidem líbila? A proč?


 

Krátce k BlindUbuntu 7.10.

Pár odstavců k ryze české distribuci pro nevidomé redakci poslal Stanislav Plachý (via Anička Taliánová).


 

LinuxAlt 2007

O víkendu 3. a 4. listopadu 2007 se na půdě VUT-FIT Brno konala konference LinuxAlt 2007.


 

Firefox a Thunderbird - oblíbená rozšíření

Pokaždé, když instaluju nový počítač, dlouze a složitě vzpomínám, jak se jmenují, a kde rostou má oblíbená rozšíření. Při poslední velké pátrací akci mě napadlo vytvořit seznam věcí, které momentálně používám, a bez kterých se mi mnohdy Firefox a Thunderbird ani používat nechtělo. Sem ho dávám zejména proto, že jej tady nejsnáze najdu, budu-li si zas konfigurovat své oblíbené programy někde daleko od svého /home. Ale třeba v něm i někdo další najde něco užitečného.


 

Zrychlení práce s diskem

Následující tip se bude opět lehce dotýkat využití aplikace hdparm, tentokráte zvýšením propustnosti vašeho pevného IDE disku.


 

Jak smazat Linux

Ačkoli se jedná o nepříliš častý jev, někdy pod různými pohnutkami dospěje uživatel k problému, jak správně odebrat linuxový systém a přitom zachovat funkční bootování donedávna sekundárního systému. Odstranění jakéhokoliv linuxového systému lze popsat ve dvou krocích.


 

Je libo kodek do MPlayeru?

Všestranný multimediální přehrávač Mplayer není nutno dlouze představovat. Instalace může probíhat přímo z distribučních balíčků vaší distribuce, nebo poměrně snadnou kompilací zdrojových kódů, které jsou k dispozici na domovských stránkách celého projektu.


 

Změna rychlosti u CD a DVD mechanik

Není tomu tak dávno, kdy jsme hlučným a stále více rachotícím ventilátorkům v počítačích nevěnovali žádnou zvláštní pozornost.


 

Bere si Stallman příklad z české legislativy?

Představte si puberťáka-výtržníka, který se s kýmsi pohádal. Rozhodl se, že mu dá po svém najevo, co si o něm myslí, a nebude to činit nijak pěkným způsobem. Anna Bernáthová


 

Budování komunitní WiFi sítě

Zdeněk Štěpánek vám poradí, co dělat s vydrolenou cihlou na třicetimetrovém komínu.


 

Installfest 2004

Petr Koloros - Installfest je akce, kde se setkávají začátečníci s ostřílenými linuxáky, kteří jim pomáhají s instalací OS GNU/Linux nebo problémy, které vyžadují více zkušeností. InstallFest pořádaný klubem Silicon Hill je ale o něco více akčnější, kromě instalací nabízí i přednášky a navíc je možné zúčastnit se ho i z domova.


 
1 2   Následující   ››

 

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz