přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Sdružení Debian.cz ohlásilo spolupráci se společností Liberix

Sdružení Debian.cz ohlásilo spolupráci se společností Liberix

Oznámení



Sdružení Debian.cz ohlásilo spolupráci se společností Liberix


Jsme rádi, že můžeme při příležitosti vydání dlouho očekávané nové verze Debianu - Sarge - oznámit zahájení spolupráce mezi sdružením Debian.cz a společností Liberix, o.p.s. Cílem spolupráce bude především zajištění dobrovolníků a hledání dalších způsobů podpory pro projekt Debian v České republice.

Debian GNU/Linux patří mezi nejvýraznější a nejpoužívanější distribuce GNU/Linuxu ve světě a je velmi populární především u zkušenějších uživatelů, kteří jej preferují kvůli jeho svobodě, stabilitě a otevřenému způsobu vývoje. "Věříme, že vzájemná spolupráce přispěje nejen ke zviditelnění této unikátní distribuce, ale i svobodného softwaru jako takového," prohlásil Miroslav Kuře, koordinátor českého lokalizačního týmu Debianu.

Posláním Liberixu je propagace a podpora svobodných informačních technologií, včetně open source a free software. Podporou není zamýšlen pouze vlastní vývoj, lokalizace a dokumentace. Jde také o právní otázky a administrativní podporu vývojářů. Propagaci společnost provádí v různých rovinách, účastní se též různých konferencí či přímo oslovuje významné instituce v oblasti médií, školství, veřejné správy i v korporátní sféře. Liberix je partnerem společnosti Brailcom, o. p. s. a projektu Edunix. Více se o nás dočtete na www.liberix.cz.


Ivan Bíbr, tiskový mluvčí

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz