přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Otevřené SUSE 2011

Otevřené SUSE 2011

Ve středu 27. dubna se v Praze v Lihovarské ulici otevřely dveře pražské pobočky firmy SUSE všem zvědavým návštěvníkům. Pokud jste neměli šanci se stavit, rád bych zde ve stručnosti popsal, o co jste vlastně přišli. Ve stručnosti, jelikož jsem nebyl jeden z návštěvníků, ale byl jsem na straně organizátorů ;-)


Kde sídlí SUSE, jsem uvedl už v úvodu. Sídlíme ve velké oranžové budově, kde máme zabraná tři patra. To nejníže položené je druhé a tudy také navštěvníci vstupovali do firmy. Po projití vrátnicí po schodech. Vyjímečně jsme si pro tento den pořídili recepčního. Normálně v SUSE v recepci nikoho nenajdete, ale během dne otevřených dveří, jsme měli přátelského recepčního, který vítal nově příchozí a směroval je ve směru prohlídky. Naším recepčním se pro tento den stal Kendy z LibreOffice týmu.

Po vstupu do firmy Kendy odvedl návštěvníky do naší oranžové zasedačky, kde jsme se jich ujali já, Pavol a Yokotashi. V této zasedačce byl k prohlídnutí zajímavý hardware, který tu máme k dispozici. Asi nejméně zajímavou součástí naší výstavky byl HP Touchsmart (znáte z různých konferencí, vozíme ho s sebou). Ale lidi zajímalo GNOME 3.0 které na něm běželo, a o tom jsme si s některými dlouho povídali. Ze zajímavějších věcí byl k vidění třeba prototyp notebooku (na obrázcích ta holá deska, co vůbec nevypadá jako notebook). Některé firmy, se kterými spolupracujeme, nám posílají vzorky hardwaru na testování. A my jim pomáháme s tím, aby tam ten Linux dobře chodil.

SUSE office building Recepce Getting ready Everything is ready
PPC Alpha & VAX VAX Alpha
Notebook First visitor YaST, WebYaST and SUSE Studio Notebook testing
Surprise for the visitors by SUSE Labs Jobs offer

Další část malé přehlídky byla spíše takovým nahlédnutím do historie. Návštěvníci se mohli podívat, jak vypadá takový VAX či Alpha. Krabička připomínající na první pohled switch je určená pro token ring. A i dvě PowerPC byly k vidění. Ke všem těmto strojům poskytoval Yokotashi dlouhý a poutavý výklad.

Kdykoliv se nashromáždilo více lidí pohromadě, sehnali jsem nějakého průvodce, který s malou skupinkou (3-6 lidí) vyrazil na prohlídku po firmě. Skupinky se postupně zastavovali po kancelářích, dozvěděli se, co se v které z nich dělá, a v každé kanceláři čekali na návštěvníky záludné otázky. Za správně zodpovězené otázky návštěvníci dostávali body v podobě papírků s chameleonem.

Na konci prohlídky (nejdelší trvala asi čtyři hodiny, nejkratší míň než hodinu, v závislosti na podrobnosti výkladu) se všichni opět vrátili do oranžové zasedačky, mohli si pohrát GNOME Shellem či jinými zajímavostmi, vzít si DVD, samolepky, plakáty a podle úspěšnosti v odpovídání na otázky i triko, openSUSE pivo nebo plyšového tučňáka. Taktéž bylo možné se poptat po detailech k některým našim otevřeným pozicím (minimálně jedna z návštěvnic tuto možnost využila).

Shodou okolností se přihodilo, že behem našeho dne otevřených dveří bylo také oficiálně ohlášeno, že koupě firmy Novell firmou Attachmate byla dokončena. Návštěvníci tak měli informace z první ruky a měli příležitost přihlížet, jak tuto zprávu přijali vývojáři (osobně bych řekl, že vcelku pozitivně).

Tolik tedy krátký popis akce, lidi odcházeli spokojení (alespoň podle ankety) a osobně se mi akce líbila. Myslím si, že je fajn občas ukázat lidem, jak to u nás vypadá a chodí. Pokud jste se nemohli zůčastnit, prohlédněte si alespoň obrázky ;-)

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz