přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Týden 5.5. až 11.5. na LinuxEXPRESu

Týden 5.5. až 11.5. na LinuxEXPRESu

LE.png

Přinášíme první souhrn dění uplynulého týdnu na našem portálu.


Zveřejnili jsme pozvánku na devátou Open Party Olomouc, která se po dlouhé době opět koná, tentokráte ovšem ne v Dášeňce: Devátá Open Party Olomouc.

Praktický router pro malou kancelář či domácnost představil ve svém článku Luboš Čevela: ASUS WL-500g Premium - router pro malou kancelář. Přístroj se mu zalíbil:

Bezdrátový router ASUS WL-500 G Premium úspěšně navazuje na své populární předchůdce WL-500g a WL_500 Deluxe. Jde o osvědčený a dobře vybavený přístroj, který navíc nabízí možnost vylepšení pomocí svobodného firmwaru.

Svatopluk Vít má výborné nápady, jeden z nich je na vytvoření puzzle pro vás nebo vaše děti, když venku zrovna prší: Zabavte děti pomocí puzzle. Četli jste jeho aprílový, ale vážně míněný článek o soužití s kočkami? Praktické návody má vůbec v oblibě, viz také Kdo tento týden myje schody?

Jirka Němec se věnuje hrám, a to s vervou pravého pařana a srozumitelným přístupem. I ti z nás, kteří (už) nehrají, dostanou po jeho článcích chuť zatemnit okna, zesílit zvuk a pustit se do nějaké řežby. Další díl herních novinek vyšel v úterý 6. května: Novinky ze světa LinuxGames - 4. Čtěte také minulé díly:

Radim Šimánek je další z našich nových autorů, který přišel se skvělým nápadem: ukázat, že se Linux používá ve filmových studiích a že to lze poměrně názorně doložit. Jeho minisérie nadchla i ty, kdo tabletem či kamerou nevládnou. Až půjdete do kina, vzpomeňte, že se na výrobě filmu zřejmě podílel Linux a jeho software. Série má tři díly:

mdv2008_1_2.jpgmdv2008_1.jpgmdv2008_1_3.jpg

Minulý týden byl krátký, ozdobený svátkem, takže mnoho z nás bylo spíše venku než u počítačů. Ale my, kteří jsme u nich seděli, jsme byli potěšení zprávou, že nový Mandriva Linux 2008.1 dorazil do skladu elektronického shopu QCM, kde si ho můžete zakoupit. A jak to vypadalo, vidíte na obrázcích. Potěšen byl i autor knihy Ivan Bíbr.

Závěr týdne se nesl v duchu dalších dvou seriálů - jednak o Xfce, který se pomalu nachyluje ke svému konci, a jednak o redakčním systému WordPress, který teprve začne být zajímavý. Článek Xfce - tipy, triky, vylepšení se zabýval nápady, které vás možná nenapadly a rozhodně vám při práci s Xfce pomohou. Redakční systém WordPress jsme nainstalovali a je čas začít publikovat: Redakční systém WordPress - čeština a nastavení - těšte se na další díly!

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz