Příspěvky OpenVPN poprvé
podařilo se mi podle vašeho návodu konečně připojit přes Open VPN. Všechno funguje výborně, až na jednu divnost. Připojím se pomocí vzdálené plochy k počítači s windows, to je v pořádku, ale při psaní některých písmenek mi to píše jejich alt+písmenko variantu. Jedná se o v (alt+v = @) a e (alt+e = €) a mám podezření i na alf+f5 - vypisuje aktuální čas i s datumem. Zajímavé že :-)
route add -net 10.0.1.0 netmask 255.255.255.0 gw ip_adresa_open_vpn_serveru
tak mi to zahlasi chybu, ze je spatne zadana sitova maska.
Nevite nekdo,co s tim? Jinak na serveru bezi OpenSuse 11.1 s Gnome....
V konfiguraci serveru si ale musím vybrat adresy, které ukrojím z adresního rozsahu vzdálené sítě. Např. vzdálená síť je 192.168.20.0/24. Ukrojím si kousek 192.168.20.240/29 a do konfiguráku serveru zadám:
server 192.168.20.240 255.255.255.248
Pak už jen stačí na tomto stroji, přes který se připojuji a který není branou vzdálené sítě zapnout arp_proxy:
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/ethX/proxy_arp

Je zbytečné Flash zatracovat. Spíše si projděme různé otevřené alternativy, díky kterým můžeme svobodně vyvíjet interaktivní a vyšperkované aplikace a nebýt přitom svazováni balíkem od firmy Adobe.
Ak sa chcete zísť s kopou kamošov a odreagovať sa pri nejakej poriadnej sieťovej hre, a pritom nebyť závislí na Windows a platených hrách, mnoho možností nemáte.Tento seriál vám však predstaví tie najlepšie multiplayer hry pre Linux.
Naučte se vrhat stíny, vytvářet komiksy, lámat perspektivu, používat efekty, vylepšovat panortáma nebo retušovat fotky. GIMP je mocný nástroj, naučte se ho s námi ovládat.

cz