přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Domain Report 2015: růst o 5 %, stagnace IPv6

Domain Report 2015: růst o 5 %, stagnace IPv6

Domény CZ

Zveřejněný Domain Report 2015 sdružení CZ.NIC ukazuje několik trendů. Růst počtu domén se zpomaluje, nasazení IPv6 stagnuje, příliš neroste ani DNSSEC.


Tak jako každý rok, i letos zveřejnilo sdružení CZ.NIC svůj Domain Report za rok předchozí, tedy 2015. Počet českých domén stále roste, ale růst se už několik let zpomaluje; meziroční nárůst byl tentokrát 5 % na 1 230 330 domén. Většina držitelů má zaregistrovánu jen jednu doménu, ale existuje i držitel 7 146 domén. Převažují držitelé z Prahy, na dalších místech jsou Jihomoravský a Středočeský kraj; z měst Praha, Brno a Ostrava.

Počet registrovaných domén .cz (zdroj: CZ.NIC) Počet registrovaných domén .cz

Nejvíce nově registrovaných domén (112 697) má devět znaků, více než 31 tisíc domén je dlouhých jen čtyři znaky, naopak přes 28 tisíc domén má znaků osmnáct. Web je přes IPv6 dostupný na 26 % (o tři procentní body více než před rokem), NS záznam pro IPv6 má 59 % domén (o jeden procentní bod méně) a MX záznamy s IPv6 má 16 % domén (prakticky beze změny). DNSSEC využívá 39 % domén, ani tady nedošlo k významné meziroční změně.

Podíl poštovních serverů v doméně .cz (zdroj: CZ.NIC) Podíl poštovních serverů v doméně .cz

Nahoru

Příspěvky

Domain Report 2015: růst o 5 %, stagnace IPv6
Savinon 13. 02. 2016, 11:47:17
Odpovědět  Odkaz 
IPv6 je mrtvá věc.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog