přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Firefox 25: Web Audio a řada novinek v mobilní verzi

Firefox 25: Web Audio a řada novinek v mobilní verzi

Firefox

Nová desktopová verze webového prohlížeče Mozilla Firefox se chlubí především podporou Web Audio API. Bohatší na novinky je tentokrát mobilní verze (pro Android).


Čerstvá verze 25 webového prohlížeče Mozilla Firefox přinesla především podporu technologie Web Audio API, což je javascriptové aplikační rozhraní pro zpracování a syntézu zvuku. Změnilo se také resetování, a to ve dvou ohledech. Jednak reset prohlížeče už nesmaže aktuální session, druhou změnou je nabídka „nedestruktivního“ resetu po několika měsících nepoužívání Firefoxu. Dále například přibyla podpora lokálního rolování pozadí, která byla v jiných webových prohlížečích obsažena již delší dobu, či možnost vkládat rámec iframe v režimu inline (do textu).

S desktopovou verzí byla vydána i nová verze mobilní, určená pro systém Android. Ta je na novinky bohatší. Přidává například režim „guest browsing“, určený pro půjčování přístroje jinému uživateli – v tomto režimu nejsou přístupné soukromé informace uložené v prohlížeči. Nová verze také blokuje „smíšený obsah“ při používání HTTPS, jako to bylo zavedeno u desktopového Firefoxu 23. Doplňky mohou nově vkládat indikátory do adresního řádku. Pro vývojáře se hodí možnost zapnout v nastavení vzdálené ladění z desktopového prohlížeče.

Současně s novým Firefoxem byla vydána také nová verze poštovního klienta Thunderbird (24.1, opravná verze).

Nahoru

Příspěvky

Firefox 25: Web Audio a řada novinek v mobilní verzi
Jentok 3. 11. 2013, 08:27:08
Odpovědět  Odkaz 
Jsem rád, že Firefox míří tam, kam míří. Tedy do (_!_)
My, profesionální vývojáři webových aplikací, používáme k ladění svého kódu zásadně jen Internet Explorer. Je to nativní prohlížeč jediného operačního systému, v kterém se dají vyvíjet webové (a v podstatě i všechny ostaní) aplikace.
Pomalý a dírami prolezlý firefox (ano, to "f" je malé záměrně) je naprosto zbytečný kus software, který používají jen zamindrákovaní jedinci, aby si vylili zlost na úspěšnou firmu, která ví, jak uživatelům vyjít vstříc.
Já otevírám šampaňské a klikám na modré éčko. A co vy?

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz