přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, HORNET: lepší a rychlejší Tor

HORNET: lepší a rychlejší Tor

Šifrování

Skupina vědců představila síťové řešení, které by mělo být kvalitnější a rychlejší než populární Tor.


Skupina vědců ze Spolkové vysoké technické školy v Curychu a z University College London představila protokol síťové komunikace, které poskytuje stejnou ochranu jako populární síť Tor, ale nabízí větší propustnost, rychlejší odezvu a menší zátěž přenosových uzlů. Vědci primárně řešili otázku: „Jaký minimální mechanismus můžeme použít, abychom zhatili pronikavé sledování [komunikace]?“

Výsledkem je HORNET (High-speed Onion Routing at the Network Layer). Při testech protokolu na softwarových routerech (Intel Xeon E5-2680, 2 CPU po 8 logických jádrech, 64 GB RAM, 3 síťové karty Intel 82599ES po 4 portech 10 Gb/s) zvládala zkušební implementace přenášet anonymní tok 93 Gb/s.

Nahoru

Příspěvky

HORNET: lepší a rychlejší Tor
MOJE 25. 07. 2015, 17:57:35
Odpovědět  Odkaz 
Pokud to vzniklo na univerzite v U.K, neverim tomu ani za mak Ziju v teto zemi a rikam vam, je nemyslitelne aby v soucasnem klima nechala vlada (potazmo tajne sluzby, policie) neco takoveho bez "povsimnuti"..
Re: HORNET: lepší a rychlejší Tor
fpolocek 25. 07. 2015, 18:20:35
Odpovědět  Odkaz 
Tor také není bez povšimnutí...
Re: HORNET: lepší a rychlejší Tor
Comodet 25. 07. 2015, 23:34:01
Odpovědět  Odkaz 
Nepredpokladal bych, ze to zvladli vyvinout za posledni semestr, nicmene pokud to nebude opensource, je kazde takove reseni diskutabilni.
Lukáš Jelínek Re: Re: HORNET: lepší a rychlejší Tor
Lukáš Jelínek 26. 07. 2015, 13:54:36
Odpovědět  Odkaz 
Čtyři z pěti členů týmu byli z ETHZ, tedy ze Švýcarska. A nevyvíjeli software (resp. si ho vyvinuli jen pro sebe na otestování), nýbrž protokol, který je popsán v té publikované práci (komu se to tam nechce hledat, je to v části "Formal protocol description"). Každý si tedy teď může vytvořit vlastní implementaci. Pokud bude zájem, jistě to dříve či později někdo udělá.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz