přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Linux Foundation vytvoří masivní výukový program

Linux Foundation vytvoří masivní výukový program

Linux Foundation

Organizace Linux Foundation společně s edX vytvoří masivní program on-line výuky Linuxu. V první fázi všichni zájemci získají zdarma možnost absolvovat kurz základů Linuxu, který dosud stál 2400 dolarů.


Nezisková organizace Linux Foundation, která zajišťuje podporu a propagaci Linuxu a na něm založených systémů, vybuduje masivní program on-line výuky základů Linuxu. Bude na tom pracovat společně s edX, což je nezisková platforma on-line výuky vytvořená společně Harvard University a MIT. S platformou spolupracuje 31 univerzit a výuky se jejím prostřednictvím zúčastnily téměř dva miliony lidí.

Výukový program začíná otevřením kurzu Introduction to Linux (Úvod do Linuxu), který dosud stál 2400 USD. Důležitost programu podle Linux Foundation prokazuje fakt, že devět z deseti manažerů odpovědných za lidské zdroje plánuje v příštích šesti měsících přijmout zaměstnance se znalostí Linuxu.

Nahoru

Příspěvky

Linux Foundation vytvoří masivní výukový program
Bohuš Havel 14. 03. 2014, 07:57:13
Odpovědět  Odkaz 
Něco mi tu nehraje. Stál 2400 doláčů a bude otevřen ve 3. čtvrtletí. Není to jen bublinka?
Vojtěch Trefný Re: Linux Foundation vytvoří masivní výukový program
Vojtěch Trefný 14. 03. 2014, 08:23:59
Odpovědět  Odkaz 
LF ten kurz pořádá už delší dobu a normálně si za něj nechává platit -- http://training.linuxfoundation.org/linux-courses/system-administration-training/introduction-to-linux -- někdy ve třetím čtvrtletí prostě spustí jeden běh ve spolupráci s edX a tam se lidi budou moci přihlásit zadarmo. Nevidím, kde je problém.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog