přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Plasma Media Center 1.0.0

Plasma Media Center 1.0.0

KDE

Byla vydána první verze multimediálního centra Plasma Media Center, postaveného nad KDE a desktopem Plasma.

reklama

Plasma Media Center (PMC) je multimediální centrum vytvořené s cílem sjednotit přehrávání/prohlížení médií na všech přístrojích (počítač, tablet, telefon, televize...), kde může běžet prostředí KDE. Nyní byla vydána první ostrá verze, označená jako 1.0.0.

PMC je psáno hlavně v jazyce QML (tvoří 39 % kódu), dále C (35 %) a C++ (20 %). Vývoj byl zahájen v dubnu 2009, na projektu se podílelo 30 lidí, kteří napsali 6 254 řádků kódu a provedli celkem 1 114 commitů do repozitáře.

(Jako ve škole)
Průměr: 1,00 | Hodnotilo: 2

Top články z OpenOffice.cz

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss

Lukáš Jelínek

Šéfredaktor LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video a také se věnuje (v Čechách poměrně málo známému) powerkitingu.

• Distribuce: Debian, Kubuntu
  • Grafické prostředí: KDE
  • Hodnocení autora: ***

| proč linux | blog

Public Relations

QNAP uvedl novou modelovou řadu NAS TVS-x82T

Společnost QNAP uvedla na trh novou modelovou řadu NAS TVS-x82T, kterou tvoří tři různé modely (TVS-1282T, TVS-882T a TVS-682T). Nová řada je založena na vícejádrových procesorech Intel Core aktuální generace se 14nm výrobním procesem. Díky nim mohou nové NASy nabídnout dostatek výkonu i pro aplikace náročné na CPU.

Pokračování ...

CIO Agenda 2016