přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje

Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje

Raspberry Pi

Někteří lidé hlásí problémy s přehříváním nového Raspberry Pi 3 při zátěžových testech. Eben Upton z Raspberry Pi Foundation však tvrdí, že při normálním provozu se počítač nepřehřívá. 


Raspberry Pi 3 je na trhu teprve pár dní a už je předmětem kontroverze. Někteří lidé totiž hlásí, že pokud si na svém přístroji pouští zátěžové benchmarky, teplota vystoupá až ke 100 ºC. Eben Upton, spoluzakladatel Raspberry Pi Foundation, však tvrdí, že při běžném provozu se nové Raspberry Pi nepřehřeje, protože typická zátěž je složena z krátkých intervalů vysokého vytížení procesoru.

"Ve většině případů uvidíte profil výkonu výrazného charakteru krátkých špiček. Takže to, co hledáte, je 'Mohu to provozovat velmi rychle po dobu jedné vteřiny?' nebo 'Mohu to provozovat velmi rychle ve špičkách trvajících 50 ms?'" Někteří uživatelé hlásí také problém s frekvencí procesoru - ta by se při zátěži měla zvýšit z klidových 600 MHz na 1200 MHz, ale údajně k tomu u nich nedochází (a proto k přehřívání naopak nedochází).

Nahoru

Příspěvky

Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
Jirka 6. 03. 2016, 21:54:49
Odpovědět  Odkaz 
Za dávných časů, kdy elektronika byla ještě tím, co má v názvu, se součástky s podstatnější výkonovou ztrátou opatřovaly vhodným chladičem...

Ale třeba to je jen zpátečnický a málo inovativní názor.
Re: Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
nobody 7. 03. 2016, 10:36:21
Odpovědět  Odkaz 
no a kdo ti brani v tom si chladic(e) na miru pro RPi koupit a nalepit?
Re: Re: Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
mark5165 18. 03. 2016, 07:48:37
Odpovědět  Odkaz 
k tomu ještě dodávám, že důvod proč tam ty chladiče nedává výrobce od výroby má svůj dobrý smysl (tedy kromě snahy vejít se do 35$ a něco na tom ještě vydělat) ... totiž jak bylo řečeno ve většině provozů se rpi3 přehřívat nebude i bez pasivního chlazení tak proč všem vnucovat těžší a rozměrnější zařízení když jen slabé procento uživatelů tam ty pasivy opravdu bude potřebovat (a ti si je mohou koupit za dva dolary na aliexpresu a nalepit) ... ti co chtějí ze svého rpi3 dělat superpočítač mohou sáhnout i po větráčku :-) ale uznejte, že to už je poněkud na hlavu a vhodnější by snad už bylo sáhnout po nějakém tom energeticky úspornějším intelu pokud se ženu za výkonem.
Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
Honza Jaroš 6. 03. 2016, 23:53:34
Odpovědět  Odkaz 
Takže neinstalovat Gentoo, chápu-li dobře...
Re: Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
mark16 18. 03. 2016, 07:54:06
Odpovědět  Odkaz 
jaké distro je asi jedno, hlavně aby tam nebylo příliš nenazřané uživatelské prostředí typu GNOME nebo KDE :-) ... na raspberry bych s těžším kalibrem než prostředím LXDE (přiznám se že teď nevím jak je na tom MATE ve srovnání s LXDE ale tipnul bych že ty nároky budou spíš vyšší než nižší)
Re: Re: Upton: Raspberry Pi 3 se vám nepřehřeje
Mark66 18. 03. 2016, 08:15:53
Odpovědět  Odkaz 
rpi3 je rekneme 2x vykonejsi nez rpi2 ale na plnohodnotný desktop to stále není žádná velká sláva. Hlavně proto, že operační pamět 1GB je prostě málo a je třeba s ní šetřit ... tuším že distra s prostředím lxde si hned po spuštění ukousnout něco kolem 150MB, XFCE si ukousne trochu víc, řekněme 200, a GNOME A KDE schramstnou hned po spuštění klidně i půl giga (na klasických PC to nevadí, ale na RPI velmi).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz