přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Android je taky Linux: Tipy na aplikace

Android je taky Linux: Tipy na aplikace

Newletter odeslaný odběratelům 18.9.2012. Tentokrát se věnuje Androidu.


Dobrý den,

tento newsletter je rozesílán čtenářům magazínu LinuxEXPRES, jeho odběr si můžete nastavit ve svém profilu. Newsletter můžete publikovat na svém webu.

Android se během pár let vyvinul v rozsáhlý ekosystém aplikací, které se ocitly na mnoha zařízeních a mnoho zařízení bylo vyrobeno na míru Androidu. Je tak jedním z důkazů, že Linux a open source může stát u kořenů komerčního úspěchu.

V článku http://www.linuxexpres.cz/inovativni-red-hat-a-pul-miliardy-androidu (vychází ve středu 19. září) se píše, že na světě je půl miliardy zařízení s Androidem a každý den jich více než milion přibude.

Na LinuxEXPRESu se tématu Androidu samozřejmě věnujeme již dlouho: http://www.linuxexpres.cz/tag/android Nyní ale připravujeme novou rubriku - minirecenze aplikací pro Android. Napište nám, prosím, jaké aplikace máte na svém Áčku rádi, sestavíme žebříček popularity. Naše tipy jsou následující (všechny v Google Play, tedy repozitáři aplikací).

CSIPSimple - voice over IP

Zřejmě nejlepší klient pro VoIP hovory. Promyšleným způsobem se začlení do ovládání telefonu - pokud je aktivní (tedy máte aktivní wifi nebo datové přenosy), po zadání čísla vám nabídne dostupné telefonní služby (včetně mobilu). Účtů můžete mít více. Ovládání během hovoru je sice odlišné od standardu, ale nikoliv nepochopitelné.

FDroid - svobodný repozitář

Aplikace a repozitář svobodného softwaru pro Android (http://f-droid.org). Obsahuje množství softwaru, některé kousky stojí za pozornost (některé ani ne). Aplikace umožňuje snadnou správu (instalace, odstranění) a tvoří tak lehkou variantu Google Play (s nímž se nevylučuje).

FBReader - čtečka knih

Výborný program pro čtení elektronických knih a dokumentů, který existuje pro více platforem, ostatně již jsme o něm před pár lety psali: http://www.linuxexpres.cz/software/fbreader-ctecka-e-knih-na-netbooku Své dobré vlastnosti ukáže na tabletu s Androidem - lze vytvářet sbírky, záložkovat, vyhledávat a jinak s knihou pracovat.

Tolik úvodem k našemu novému tématu, těšte se na další články.

Pokud se vám naše práce líbí, můžete ji podpořit příspěvkem přes PayPal: http://liberix.cz/podporte-nas/financne/ Peníze získané darem používáme na odměnu pro autory a redakci.

Děkujeme vám za přízeň,

vaše redakce@linuxexpres_cz

P.S. Srovnání webových aplikací a doporučení k jejich výběru:

http://www.linuxexpres.cz/software/open-source-webove-aplikace

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz