přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Beta verze Firefoxu jako mainstream?

Beta verze Firefoxu jako mainstream?

Sestavit distribuci je potíž. Je lepší použít aktuální verzi  i když už nebude dostatek času vše otestovat nebo se držet verze starší, kde vše funguje a neriskovat?


Pokud jsem používal mandrivu, tak se stalo, že už byl vydán Firefox 2.0, ale distribuce zařadila otestovanou verzi 1.5. A podobný scénář měly i starší verze mandrivy. Kdo chtěl aktuální verzi, musel opustit distribuční verzi. Uživatel musel udělat aktivní krok k nové verzi.

Ubuntu 8.04 se vydalo opačným směrem. Jako výchozí prohlížeč zařadilo beta verzi Firefoxu 3.0. Co to znamená pro uživatele? Na jednu stranu dostane rychlejší,  modernější prohlížeč, ale na druhou stranu nese zbytečné rizika. Tato beta verze je poměrně stabilní, ale finální produkt to zatím není. Prohlížeč dnes může sloužit pro komunikaci s bankou a stojí za to riskovat? Kdo na sebe vezme zodpovědnost za případný problém?

U mandrivy jsem si naříkal na starý prohlížeč a tady si naříkám na nový. Sestavit distribuci je potíž.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog