přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, CAD na Linuxu

CAD na Linuxu

Stejně jako v případě účetnictví se objevují také schopné konstrukterské a CAD nástroje pro Linux. Narazil jsem na jedno překvapení z Německa. Je to (prý) profesionální CAD, má mnoho vlastností a je zdarma.


Jmenuje se Medusa4 a je jedním z mnoha produktů firmy CAD Schroer. Samozřejmě nemohu posoudit, nakolik je tento software opravdu kvalitní, ale našel jsem ho díky článku na Pro-Linux.de, kde se píše, že má v mnoha zemích více uživatelů Linuxu než Windows, což mě zaujalo. Mezi kvalitou a počtem uživatelů nemusí být přímá souvislost, ale na zaujmutí to stačí. :-)

Medusa4, snímek z animaceMedusa4, snímek z animace

Výrobce nabízí množství flashových tutoriálů a návodů. Program lze zdarma stáhnout, nicméně pro provoz si člověk musí vyžádat osobní licenci, která má platnost šest měsíců. Poté je možné ji stejným způsobem obnovit. Podle informací se zdá, že to je provozuschopný model, firmy si licenci stejně musí koupit.

Při té příležitosti jsem ve fóru našel odkazy na další CAD systémy nebo technologie použitelné (a používané) v CAD softwaru. Zajímalo by mě, zda je někdo znáte nebo zda je považujete za kvalitní:

Další zajímavosti ze světa systémů CAD najdete na CAD.cz.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz