přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, (C)hrome, co to je za prohlížeč?

(C)hrome, co to je za prohlížeč?

Dopoledne mi volal Vlasta a povídá: "Ty, sleduješ to dneska na internetu?" A já přemýšlel, co tak důležitého mi uniklo...


To důležité mělo být uvedení nového prohlížeče Chrome od společnosti Google. Dopoledne se mi ho nedařilo stáhnout, tak jsem se k tomu vrátil až večer. Pln očekávání jsem si ho nainstaloval na notebook, zatím je k dispozici pouze verze pro Windows. Instalace jednoduchá, na nic se zbytečně neptá. Po instalaci na vás vykoukne prohlížeč, který na první dojem působí jako regál s pečivem pět minut před zavírací dobou. Žádné menu, nabídky. V nastavení pouze minimum možností.


chrome.png

Hlavní okno Chrome

Dojem z prohlížeče vylepšuje jeho rychlost. Zpracování CSS má podle benchmarku rychlejší než Opera 9.5, pomalejší než Safari 3. Pěkně udělaný je vývojářský nástroj (pododný firebugu), který je dostupný na pravém tlačítku pod názvem zkonrolovat prvek.

Prohlížeč ale v současné době nenabízí nic tak převratného, co by ho předurčovalo k rychlému rozšíření. Trh prohlížečů je tvrdý a vůbec to nebude mít lehké se na něm prosadit.

S linuxovou verzí to asi nebude jednoduché, prohlížeč vychází ze Safari:

 Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/525.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/0.2.149.27 Safari/525.13

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog