přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Digitální televize se blíží

Digitální televize se blíží

Je dokonce blíž než si myslíme ..


No, popravdě jsem si chtěl vyzkoušet jak moc horké to je s tou digitální televizí... Protože mám digitální/analogový tv-tuner, tak jsem se připojil na nějakou venkovní anténu (předtím jsem zkoušel i vnitřní) a jal se testovat. Nejdřív jsem zkoušel něco jako

scan /usr/share/dvb/dvb-t/cz-Praha

a podobné soubory obsahující přednastavené "vysílací frekvence", ale výsledek byl nulový. Tak jsem hledal nějaký nástroj, který se porozhlédne po okolí zda náhodou něco nezachytí sám. Odpovědí je w_scan (http://wirbel.htpc-forum.de/w_scan/index_en.html), který se umí sám porozhlédnout po okolí.

Instalace

Stáhnout si ho můžete na této stránce (hledejte Download w_scan úplně dole). Dál je třeba program zkompilovat a jistě nebude na škodu si ho také nainstalovat. V mém případě to včetně rozbalení souboru vypadalo nějak takto:

tar xvjf w_scan-20091118.tar.bz2
cd w_scan-20091118/
./configure
make
sudo make install

Hledání signálu

w_scan -c CZ

Pak to chvíli pracuje (asi 5 min?) a hledá signál...

Výsledek

Nic mi to nenašlo, tak to s tou digitalizací (tady v Hradci Králové) tak horké nebude, ale radši jsem si tu napsal postup pro příště. ;-)

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux