přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, GNOME 3 Launch Party

GNOME 3 Launch Party

gnome3.png

V sobotu 9.4. se v areálu strahovských kolejí koná oficiální GNOME 3 Launch Party. Kromě neformální oslavy vydání je připraveno pro návštěvníky i několik zajímavých přednášek.


Po mnoha letech přichází do poklidného vývoje GNOME zásadnější změna, bude vydáno dlouho plánované GNOME 3. Nejenže byly provedeny zásadnější změny v základních knihovnách, ale na uživatele čeká úplně nové desktopové rozhraní, které si klade za cíl najít novou tvář desktopu, jehož základní prvky se za posledních 20 let výrazněji nezměnily.

U této příležitosti se v rámci globální launch party, pořádané GNOME Foundation, koná setkání také v Praze. Pro návštěvníky jsou pro návštěvníky připraveny zajímavé přednášky:

  • GNOME 3 z pohledu uživatelů a vývojářů (představení GNOME Shell, novinky v aplikacích, změny v knihovnách - GTK+, glib,...). Přednášet budou Tomáš Bžatek, vývojář GNOME ze společnosti Red Hat, a Tomeu Vizoso, španělský vývojář, který mimo jiné pracoval na podpoře Pythonu v GNOME 3.
  • Unity jako alternativní cesta (představení desktopového rozhraní z dílny společnosti Canonical, postaveného na GNOME). Přednášet bude Vojtěch Trefný, dlouholetý propagátor Ubuntu v České republice a předseda občanského sdružení Ubuntu pro ČR.
  • Release a bug management v GNOME (plánování vydání a QA v GNOME). Přednášet bude dlouholetý německý člen GNOME Foundation Andre Klapper, který se jako člen release teamu podílí na plánování vydání.
  • Lokalizace GNOME (nejen o překladech GNOME do češtiny). Přednášet bude vedoucího českého lokalizačního týmu Petr Kovář.

Návštěvníci dostanou flashky s live verzí Fedory, na které si můžou nové GNOME 3 vyzkoušet přímo během přednášky. Po přednáškách bude následovat neformální část v nedaleké restauraci.

Všichni jsou vítáni!

Datum a čas: sobota 9. dubna 2011, 15:00 (neformální část bude začínat v cca 19:00)
Místo: přízemí bloku 7 v areálu strahovských kolejí

Aktuální informace o akci naleznete na adrese: http://bit.ly/gm64BY

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog