přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Hledání souboru na ftp

Hledání souboru na ftp

Nedávno se mi stalo, že jsem potřebovat hledat soubor na ftp serveru.


ftp_hledani.pngV Krusaderu je to hračka - stačí Nástroje-Hledat (nebo Ctrl-f), vyskočí na nás okno, kde lze zadat spoustu parametrů. Přitom mi ale stále přijde vcelku přehledné. Sdružuje hodně možností - umí hledat řetězec v souborech, soubory podle času, kdy vznikly, umí také hledat konkrétní soubrory mezi jinými, a to i vzdáleně - třeba na ftp.

ftp_hledani1.png Stačí tedy zadat ftp server a cestu v adresářové struktuře, kde chceme hledat. Připravte se na to, že  pokud zatrhnete Hledat v podadresářích, bude to zřejmě hledat dlouho. Pokud byste navíc zatrhli také Hledat v archivech, pak tedy zřejmě disponujete pěkně "tlustou lajnou" - každý soubor by se dočasně stáhl, na lokální disku prohledal a zase smazal. To jsem tedy nezkoušel.

ftp_hledani2.png Na kartě Výsledky se po určité době objeví výsledky vyhledávání, trvalo to dlouho, ale věřím, že prohledal stovky gigabajtů. Sympatické je, že lze výsledky řadit podle různých sloupců (jméno, čas, velikost, umístění), takže jsou hned srozumitelnější.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz