přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, InstallFest 2010

InstallFest 2010

Zápisek z návštěvy letošního ročníku InstallFestu.


V neděli 7.3. jsem se vydal na slavný český Silicon Hill, abych stihnul alespoň odpolední program druhého dne tradiční české konference zabývající se Linuxem a open source. Byl to pro mě již druhý ročník a po dobrým zkušenostech z loňského ročníku jsem se těšil na přednášky.

20100307_002.jpg
Organizace byla obdobná jako minulý rok. Registrace nebyla potřeba, ale návštěvník mohl vyplnit dotazník, který šel do slosování. Překvapen jsem byl nižší účastí oproti minulému ročníku. Nevím, jestli to bylo jen mé zdání, přece jen jsem došel až na závěrečnou čtvrtinu konference, ale v sále jsem našel méně lidí než loni. Za slabší účast může částečně i naše redakce. Loni jsme se na InstallFestu sešli minimálně čtyři, letos jsem tam byl jenom já.


Všechny tři přednášky, které jsem navštívil, byly zajímavé. Nejdříve nám kluci ze SUSE vysvětlili, jak se vlastně buildí balíčky pomocí Build Service, potom přišel člověk z českého Sunu, jehož přednáška se mi líbila asi nejvíce už kvůli tomu, že ji oživoval "dialogy" s velkým plyšovým tučnákem nesoucím logo Oracle. Jako již tradičně nechyběli lidé z českého Red Hatu, kteří poreferovali o tom, co obnáší vývoj softwaru pro Linux. Když se náhodou v přednáškách objevovala hluchá místa, poutala moji pozornost Nokia N900, kterou krátce před tím dostal na testování.


Po skončení poslední přednášky proběhlo slosování, kde se usmálo štěstí i na mě, a já se jenom modlil, aby na mě nevyšla knížka o Ubuntu, protože v ní znám snad každé slovo :-)

20100307_005.jpg

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog