přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jak hlásit spam

Jak hlásit spam

Udávat se nemá, ale hlásit se to musí ...


Ne, že by mi reklama sem tam nepřišla, ale tentokrát to bylo jiné. Reklama byla v češtině, reklama byla poslána všem uživatelům našeho školního poštovního serveru a navíc, reklama mi připadla jak hloupý fór. Takže co s tím?

Úřad pro ochranu osobních údajů

Na webu této instituce se nachází stránka, kde můžete podat stížnost na nevyžádáné obchodní sdělení, ať už se jedná o email, sms, telefon nebo dopis. Ne, že bych tomu skálopevně věřil. Ne, že bych si myslel, že se něco změní, ale za pokus to myslím stojí. Že to nějak funguje si můžete přečíst třeba zde.

Hlásit či nehlásit

Osobně mám spam docela rád - aspoň někdo mi napíše... Rád si čtu o tom jak malý mám penis, jak bych měl zlepšit svůj sex pomocí Viagry, nebo že bych si měl už konečně vyzvednout tu hromadu peněz co jsem vyhrál ani nevím jak. V poslední době se mi dokonce začaly objevovat spamy přeložené do češtiny pomocí nějakého volně dostupného překladače, inu, doba pokročila.

Na druhou stranu optimistické odhady množství spamu začínají na 70% z veškeré emailové komunikace a to není zrovna malé číslo. Poštovní servery spoustu nevyžádané pošty díky antispamovým filtrům zachytí, přičem úspěšnost takových filtrů je zpravidla vyšší než 90%. No a zbytek zůstává na samotném uživateli, jak se k tomu postaví.

A jaký je váš názor? Hlásit nebo ne? A pokud ano, kam hlásit?

Dodatek

Ať klikám na formulář pro nahlášení nevyžádaného obchodního sdělení jak chci, momentálně mi server vrací chybu Service Temporarily Unavailable. Myslel bych, že to mají rozbitý .. (Předevčírem to ale šlo.)

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux