přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Dobrodružství s videopřehrávačem

Dobrodružství s videopřehrávačem

avidemux_logo.png

Jak hrozilo, že dám Frakatému košem.


Na blog usedl prach.

Rozhodla jsem se totiž, že tři díly o vztahu „Frakatý a já“ dostatečně postačily, abych dala na vědomí, že Linux mám ráda.

Proto jsem dál nepsala s tím, že přihodí-li se něco zajímavého, napíšu o tom.

Tak se i stalo. A rovnou se strhla bitva o Linux!

Začnu od začátku.

Čekám ráno na autobusové zastávce. Jede kolem autem kamarádka do stejného města, kam mám namířeno. Díky její laskavé nabídce přisedám. A tím její pomoc nekončí. Nabídne mi možnost naučit se novou práci, což mě naprosto nadchne, protože již delší dobu hledám možnost, kde a jak zkusit něco nového.

Má to jeden háček. Protože se jedná o práci s filmem, potřebuji dobrý, ale hodně dobrý program na přehrávání videa. Ona používá PowerDVD, který mi vřele doporučuje po mnohaletých zkušenostech a výběru vhodného softwaru.

Mávnu nad tím rukou, že přece pro Linux je spousta dobrých přehrávačů a nějak to určitě půjde. Nestane se tak. Zkouším pracovat mimo jiné se SMPlayer, Xine, Kaffeine, MPlayer a mým favoritem VLC. Ale ani jeden z nich mi neumožňuje převíjení filmu v řádu sekund, což pro práci nezbytně potřebuji. Některé scény tak vidím zbytečně x krát (už mi „lezou krkem“) a stejně nestíhám zpracovat. Zpanikařím.

Vyhodím dotazy. Něco přece musí být!

Čas běží a stále nic. A tak v tlaku situace čím dál více vystupuje reálná hrozba přeinstalace na Windows kvůli PowerDVD...

Ano, je to tak. Došla jsem tak daleko, že jsem pomalu zpracovávala tuto možnost. Někdy se priority prostě změní a je potřeba adekvátní reakce.

Je moc hezké, když se stane, že pro vaši potíž najednou objeví někdo fungující řešení. Takže krátce: kdybyste někdy potřebovali speciálně pracovat s videem na Linuxu, nezapomeňte na Avidemux!

Největší překvapení na závěr: Když jsem ho stáhla a chtěla nainstalovat, zjistila jsem, že ho mám celou dobu v počítači...

Nechodí to tak v životě i s jinými věcmi?

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz