přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, LinuxEXPRES na Google Currents

LinuxEXPRES na Google Currents

Nedávno spustila společnost Google českou verzi služby Google Currents pod trochu matoucím názvem Google Aktuality. Ne, nejedná Google News, tedy česky Zprávy. Jedná se o velmi zajímavou službu, díky které můžete číst například i LinuxEXPRES na tabletech a chytrých telefonech.


Čím je tato služba zajímavá? Především tím, že stačí, aby jí vydavatel poskytoval data formou RSS a ona vygeneruje atraktivní optimalizovaný web pro dotykové zařízení, včetně načítání dat na pozadí a možnosti si ho prohlížet offline. Celý magazín má horizontální ovládání, jednotlivé články jsou pak rozložené na části tak, aby se vešly na zobrazovací jednotku. Takhle to zní možná složitě, doporučuji to vyzkoušet. Potřebujete k tomu telefon s Androidem 2.2 a vyšším nebo iPhone či iPad.

Z pohledu vydavatele Z pohledu vydavatele

Jako vydavatel mám možnost připravit magazín za pět minut. Pokud mám větší požadavky, je s tím o trochu více práce. Mám možnost definovat rubriky magazínu, k tomu potřebuji mít RSS včetně obsahu článků a obrázky si volitelně služba najde sama na webu. Dále je tu možnost načítat data z fotogalerií, youtube či sociálních sítí. Jednotlivé šablony si jako vydavatel mohu trochu přizpůsobit, což jsem pro LinuxEXPRES využil.

Rubrika Hardware na tabletu Rubrika Hardware na tabletu

Náklady na provoz služby zatím zdarma, příjmy z pohledu vydavatele žádné, ale Google slibuje podporu pro reklamní systémy. Užitečnou drobností je také možnost statistik Google Analytics.

No a ti co to opravdu chtějí vidět, tak ten magický odkaz je tady:

No fůůj, to myslí vážně? Google jednotlivé tituly řadí do svého katalogu, a pak už je to jednodušší. Ale nejdříve je třeba získat 200 odběratelů. Podpoříte nás?

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog