přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, MSI + SLED = linuxový netbook

MSI + SLED = linuxový netbook

Je to tady, pytel se roztrhl a začínají pršet zajímavá řešení. Tak který si vybrat? Následuje čerstvá tisková zpráva.


Micro-Star International bude dodávat levné mini notebooky s předinstalovaným systémem SUSE Linux Enterprise Desktop

NOVELL upevnil své vedoucí postavení na linuxovém trhu prostřednictvím předinstalační dohody s Micro-Star International

MSI_SUSE_fotka.jpgPraha, Česká republika – 9. července 2008 – V reakci na rostoucí globální poptávku po Linuxu na klientských systémech oznámila společnost Novell, že Micro-Star International (MSI), přední tchajwanský výrobce počítačového hardwaru, bude dodávat SUSE Linux Enterprise Desktop 10 předinstalovaný ve svých levných mini noteboocích. Wind Notebook s předinstalovaným Linuxem patří mezi první modely v rychle rostoucím segmentu levných mini notebooků, které Intel Corporation nazývá „netbook“. Netbook Wind s novým procesorem Intel Atom se bude prodávat po celém světě a součástí jeho základní softwarové výbavy bude kromě systému SUSE Linux Enterprise Desktop také sada kancelářských aplikací OpenOffice.org a řada bezdrátových, bezpečnostních a multimediálních nástrojů.

MSI_SUSE_fotka_1.jpgPodle poslední zprávy IDC Worldwide Quarterly PC Tracker z června 2008 mají celosvětové dodávky přenosných počítačů v tomto roce dosáhnout 145,3 miliónu kusů, přičemž nástup velice levných notebooků má mít na celkový trh notebooků výrazný vliv.

Se systémem SUSE Linux Enterprise Desktop od Novellu získají zákazníci MSI uživatelsky vstřícné rozhraní, bohatou sadu aplikací a také vynikající technickou podporu s kvalitními ovladači. Společnosti MSI a Novell spolupracují na poskytování systému SUSE Linux Enterprise Desktop pro desktopy a notebooky MSI, ale toto je první předinstalační dohoda obou společností.

„Ze spolupráce s MSI na dodávkách přeinstalovaného systému SUSE Linux Enterprise Desktop v levných noteboocích s procesorem Intel Atom jsme nadšeni,“ řekl Roger Levy, senior viceprezident a ředitel divize Open Platform Solutions společnosti Novell. „Trh už je na desktopový Linux připraven. Kombinace vysoce mobilních, plně vybavených notebooků MSI s operačním systémem Novellu, který vyhovuje i náročným podnikovým požadavkům, nabízí zákazníkům to nejlepší z obou světů, komplexní a snadno použitelné řešení za velice dostupnou cenu.“

Dostupnost

Lehký netbook Wind s energeticky úsporným procesorem Atom bude celosvětově k dispozici v průběhu léta. Více informací naleznete na webu www.msimobile.com.

SUSE Linux Enterprise Desktop poskytuje prvotřídní použitelnost, vynikající interoperabilitu a zásadní aplikace pro práci. Lze jej nainstalovat do běžného stolního počítače a snadno přizpůsobit i pro konfigurace tenkého a tlustého klienta. Se systémem SUSE Linux Enterprise Desktop mohou podniky výrazně snížit náklady, zlepšit zabezpečení a zvýšit produktivitu svých pracovníků. Další informace o systému SUSE Linux Enterprise Desktop společnosti Novell najdete na webu www.novell.com/linux/desktop.


Oslovuje vás taková nabídka? Bude na hraní nebo na práci? Vyplatí se za ty peníze? A kolik vlastně stojí? Bude k dispozici i u nás?

 

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz