přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Návštěva Paříže a sídla Mandrivy

Návštěva Paříže a sídla Mandrivy

paris.png

Před pár dny jsem byl s rodinou na dovolené v Paříži. Když jsem zjistil, že Mandriva S. A. má sídlo kousek od místa, kam jsme se chtěli podívat, neváhal jsem a vyrazil.


Takovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem často

V pátek jsem vyrazil metrem na stanici Strasbourg St-Denis (linky 4, 8 a 9) a vyrazil jsem po pravé straně Boulevard Saint-Martin směrem ke stanici République. V čísle popisném 55, které je od metra jen pár metrů, pak sídlí firma, která vyrábí oblíbenou distribuci Mandriva Linux.

Nečekal jsem žádný mrakodrap s ohromným neonovým nápisem, ale tohle taky ne. Čekaly mě malé dveře kamsi do schodů a vedle nich nápis Mandriva vytištěný na obyčejném papíře, nalepený izolepou. Jediné, co mělo nějakou úroveň, byl plakát na zdi, bohužel byl schovaný za otevřenými skleněnými dveřmi, na které se někdo podepsal.

Odvážně jsem vstoupil dovnitř, kde už se nevěřícně koukal nějaký člověk, kdo že to k nim vlastně jde (podle vzhledu kanceláře tam totiž už pěkně dlouho nikdo cizí nebyl). Vysvětlil jsem mu, že jsem linuxový fanoušek z Čech (to, že mám něco společného s Ivanem Bíbrem, jsem mu raději neříkal) a že jsem se chtěl jen tak zastavit. Zakázal mi dělat fotky (ani se mu nedivím, vypadalo to tam, jak v The IT Crowd), řekl, že tam dneska nikdo důležitý není (ani nevím, kdo to byl), ať přijdu v pondělí. Bohužel už jsem v neděli odlítal, takže nic z toho. Pokochal jsem se plyšovým tučňákem a dostal jsem plakát, který visel venku vedle dveří. Nesmím to ale nikomu říct, aby se tam prý nenahnala banda somráků (nepředpokládám ale, že už teď všichni skupujete letenky).

Bohužel doma nemám foťák a tak posílám foto přímo z místa, bohužel je to přes posprejované skleněné dveřeBohužel doma nemám foťák a tak posílám foto přímo z místa, bohužel je to přes posprejované skleněné dveře

To je ze sídla společnosti, která vyvíjí jednu z nejoblíbenějších linuxových distribucí, asi všechno. Jen bych dodal, že pokud mají v distru aspoň z půlky takový bordel jako v kanclu, tak uživatelům Mandriva Linuxu opravdu nezávidím.

Jinak pro fajnšmejkry ještě dodám, že všude možně po centru Paříže jsou na domech k vidění malí Space Invadeři, tady jich pár je:

Takovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem často

Takovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem často

Takovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem často

Takovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem častoTakovéhle potvory potkáte po Paříži na zdech celkem často

Autorkou fotografií je moje sestra Barča.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog