přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Nefunkční Network Manager v Debianu Wheezy

Nefunkční Network Manager v Debianu Wheezy

wheezy.jpg

Connection activation failed: No user settings service available


Už před nějakou dobrou vyšel nový Debian, takže rozmrzly repozitáře testingu, udělal jsem tedy aktualizaci hromady balíčků a ejhle, nefunguje Network Manager, vidím WiFi sítě, ale nepřipojím se. Trošku jsem zkoumal, a googlil, až jsem vygooglil. Problém je v upstreamu v balíčku consolekit, je tam trochu politická diskuze o tom, co má na starosti consolekit a co přihlašovací obrazovka, bla bla. Pokud nepoužíváte GDM, asi budete taky v... tedy asi vás chyba také zasáhne.

Existuje spousta polofunkčních woraroundů, ale nejlepší je stáhnout prostě balíček ve straší verzi ze stable větve. Můžete třeba z jiného počítače na flashdisk. Balíček pak nainstalujete pomocí příkazu dpkg -i balíček.deb. Standardní dvojklik nebude fungovat, Gdebi vás nenechá udělat downgrade. No a nakonec stačí aptitude hold consolekit, aby se nechtěl znovu aktualizovat. Krásné na tomto řešení je, že nic nezávisí na nové verzi consolekitu, takže nemusíte downgradovat žádné jiné balíčky.

Na podobný problém narazíte možná i v jiných distribucích, například v Archu. Mandriva Linux a openSUSE mají opatchované balíčky, takže tam je to OK. Ubuntu nevím, ale bude to podobné. Týká se to těch, kteří používají SLiM, XDM a nebo startx.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog