přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Oracle se vyjádřil, co plánuje s open-source produkty Sunu

Oracle se vyjádřil, co plánuje s open-source produkty Sunu

Poté, co bylo ohlášeno převzetí firmy Sun Microsystems společností Oracle, se logicky vynořily otázky, co bude dále s open-source projekty, které Sun vyvíjel. Oracle se nedávno vyjádřil.


Na toto téma jsme psali v článku Sun odkoupen Oraclem, Maďarsko chce otevřený software a také Lukáš Zapletal v úvaze Oracle a Sun - jak dál?.

Oracle vydal aktualizovaný dokument často kladených otázek (PDF), kde je vysvětlen jeho postoj k jednotlivým projektům namátkou NetBeans, Openoffice.org, VirtualBox, MySQL nebo obecně k podpoře open source.

Možná to bude překvapení, možná ne – každopádně můžeme být klidní, vývoj OpenOffice.org bude pokračovat dále. Nadále se počítá se otevřeným vývojem a zdůrazněna je také nabídka řešení pro firmy (už aby to bylo i u nás).

Shrnuto: Oracle bude pokračovat v podpoře open source obecně a konkrétně bude pokračovat ve vývoji a podpoře Linuxu, PHP, Apache, Eclipse, Berkeley DB, InnoDB a dalších. V případě MySQL chce dokonce do vývoje nalít více prostředků než Sun; stejný záměr ohlašuje u Solarisu.

Osobně jsem zvědavý, jak se tyto proklamace projeví reálně – třeba vývoj OpenOffice.org (který je v dokumentu uveden obecně známým špatným názvem) by se mohl realizovat dynamičtěji. Ale podobné komentáře by se jistě našly u každého produktu. Jak to vidíte vy? Jsou to jen PR řeči, nebo se máme opravdu těšit na další vývoj zmíněných technologií?

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz