přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Otevřená odpověď na mail od Petra Nečase

Otevřená odpověď na mail od Petra Nečase

ods.png

Přišel mi den před volbami mail od Petra Nečase, lídra Občanské demokratické strany, musel jsem odpovědět.


Mail od Petra Nečase

Přeji hezký den,

věřím, že mi na úvod prominete tento nevyžádaný email.

Rozhodl jsem se Vás oslovit, protože vím, že spousta lidí je znepokojena vysokými dluhy naší země a že mají strach o svou práci. Takové obavy jsou oprávněné. Proto prosazuji řešení, která povedou k novým pracovním místům a zkrotí veřejné dluhy. Neslibuji nesplnitelné. Nabízím nasazení a tvrdou práci.

Vím, že ODS Vás mohla v uplynulé době zklamat. Nejsme dokonalí, ale naše problémy řešíme. Vím také, že ODS musí znovu usilovat o svou důvěryhodnost. Cítím silnou podporu pro postoje i politiku, kterou razím. Čím silnější mandát od voličů dostanu, tím může být pevnější koalice rozpočtové odpovědnosti.

Z nelevicových stran jedině ODS má šanci vyhrát volby, být první na pásce a mít šanci sestavit vládu rozpočtové odpovědnosti založené na nelevicových stranách. Jedině silná ODS dokáže zastavit Jiřího Paroubka s jeho ČSSD a s komunisty. Proto Vás prosím o Váš hlas.

Váš hlas rozhodne!

Petr Nečas
lídr Občanské demokratické strany

Odpověď

Dobré předvolební ráno,
vážený pane Nečasi, vážený pracovníku tiskového oddělení. Přestože tento email píše prý lídr Občanské demokratické strany, má v kolonce "odpovědět komu" tiskové oddělení. pro jistotu píšu na obě adresy.

Před měsícem jsem v rámci své práce v neziskové organizaci Liberix oslovoval politické strany, které mají podle průzkumů STEM šanci dostat se do poslanecké sněmovny. Nejenže mi spousta stran odpověděla a na našem portále LinuxEXPRES.cz vyšlo několik článků: od TOPky, od Zelených, od Zemanovců, dokonce i od komunistů. Ostatní strany neodpověděly. Předpokládám, že víte, že se v těch průzkumech vyskytujete kromě Paroubka taky Vaše strana. Přesto jste se neobtěžovali ani předstírat zájem, jako to udělaly například Věci veřejné, od kterých alespoň přišla odpověď, že věc předávají jinému člověku. Nic, ani štěk, takový zájem o mě máte, takový zájem máte o své potenciální voliče.

> věřím, že mi na úvod prominete tento nevyžádaný email.

Takže k Vaší první otázce, ne neprominu. Za okolností, kdy nejste ani schopni mi odpovědět na mail, opravdu neprominu volební agitaci, kterou jsem si nevyžádal. Nevím, jestli se dá Váš mail vyhodnotit jako obchodní sdělení, každopádně to už posoudí ÚOOÚ, ve kterém jistě máte své lidi, takže Vás to asi moc netrápí.

> Vím, že ODS Vás mohla v uplynulé době zklamat.

Ano, to mohla, například tento týden. Pan Ivan Fuksa ukázal, jak je ovlivnitelný v ČR oficiálně neexistující nátlakovou organizací BSA, čímž mi celá ODS leží v žaludku ještě více.

> Z nelevicových stran jedině ODS...

Říkejte si, co chcete, pro mě jste celkem dost levicová strana. Taková středolevicová. Bohužel tomu se v českých zemích říká pravice.

> Váš hlas rozhodne!

Ne, nevěřím, že jeden můj hlas něco změní. Naopak, změní to spousta hlasů, které budou lidí, se stejným názorem, jako mám já. A věřte, že ten můj hlas Vám rozhodně nedám. Možná jste menší zlo, než Paroubek, ale já si nebudu vybírat donekonečna ze dvou zel.

Přeji hezký den.
Miroslav Hrončok

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog