přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Pavel Herout: Java a XML

Pavel Herout: Java a XML

Pavel Herout je můj oblíbený autor, jeho Učebnice jazyka C se stala bestsellerem nakladatelství KOPP a aktalizované vydání se prodává ještě dnes. Po dvojici skvělých knih Java – bohatství knihoven a Java – grafické uživatelské prostředí a čeština , které jsou obě perfektně zpracované, přichází na trh novinka: Java a XML . Mám ji už přečtenou (tedy přeskočil jsem kapitoly o technologiích DOM a SAX, které znám dobře) a jsem rád, že jsem knihu koupil.


Pan Herout má zřejmě čuch na volbu správných témat, s kolekcemi v knize bohatství knihoven se trefil myslím do černého (podle mého názoru je na toto důležité téma žalostně málo českého materiálu) a stejné je to i u tohoto nového titulu. Po nutném základu o XML přichází kapitoly o DTD a XML schématu. Právě XML Schema mne asi nejvíce lákalo, poté následují kapitoly o SAX a DOM, dobře to známých technologiích. A tady by mohla normální knížka o XML a Javě končit, jenže zde to všechno začíná…

Kapitola o StAX parsování mě velice zaujala, o problematice streaming XML processingu jsem nevěděl nic (snad jen to, že existuje). Následují informace o technologii JAXB, která pěkně doplní znalosti o XML schématu. Informace o nástroji Ant do knížky pěkně zapadají, ale jsou velmi stručné (což ovšem není na škodu). A konečně závěr – ten patří kódování, možná slabší stránka knihy. Příliš popisné na knihu o XML, nicméně tyto informace se jistě hodí.

Pokud chcete začít s XML v Javě, tohle je jasně nejlepší knížka na našem trhu, co je dostupná v češtině.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz