přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Pohádka o kafi, wifině a déenesce

Pohádka o kafi, wifině a déenesce

starbucks_wifi.png

Právě popíjím obří kafe ve Starbucksu na Zličíně. Tušil jsem tu WiFi a opravdu tu je, jen všecky ty internety nějak nešly.


Nejdřív jsem si říkal, že je tu prostě WiFi bez připojení na Internet. Znáte to, abych mohl hrát s nějakou slečnou na druhém konci místnosti Frozen Bubble. Bohužel, žádnou s notebookem nevidím. Podobnou WiFi mají ve všech Macáčích, jmenuje se t-zones a na net se s ní nedostanete. Však taky zákazníci chtějí v kavárně/restauraci WiFi, na Internet se nikdo neptá.

Zkusil jsem si pingnout Google. Bezvýsledně. Ze srandy jsem pingal vše co se dalo, našel jsem dokonce v .bash_history nějaké IP adresy. A ejhle, dopingal jsem se. Takže tím malým problémem je DNS server. Teď jenom vygooglit nějakou IP adresu veřejného DNS serveru. Jenže problém, nejsem správný geek a tak si IP adresu Googlu nepamatuju.

Zeptám se obsluhy? Ani nápad, kdybych někomu z téhle party řekl: "Neznáte ajpinu déenesky?", asi by mi řekl, že se na Star Trek nekouká a drogy nebere. Naštěstí mám v kapse mobil, drát nemám, Bluetooth nefunguje, WiFi to neumí, takže to jistí Opera Mini. Vygooglil jsem pár DNS serverů. Vybral jsem si jeden od Googlu, ne proto, že bych byl googlefil, nebo že bych jej považoval za lepší, než ostatní. Prostě má krásnou adresu 8.8.8.8, takže až příště dorazím sem, nebo někam jinam, kde jim všecky ty internety nefungují, budu si tuhle IP adresu pamatovat, protože kdybych neměl mobil, byl bych v háji.

Když už jsem ten mobil vytahoval... neumí to ostřit, ani vyvažovat bílouKdyž už jsem ten mobil vytahoval... neumí to ostřit, ani vyvažovat bílou

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog