přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Používejte Jabber!

Používejte Jabber!

jabber.png

ICQ jsem začal používat až s příchodem prvních betaverzí Mirandy. Nebyl jsem ochoten nahrávat do počítače program plný reklam, vždy, když vyšla nová verze programu ICQ, tak jsem jej ihned odinstaloval.


Myšlenka decentralizované IM sítě mi připadala jako výborný nápad už když jsem se dozvěděl o tom, že Jabber vzniká. Vždyť podobně funguje třeba e-mail, denní chleba mnohých z nás. Okamžitě jsem jej začal používat. Situaci jsem měl snažší, protože jsem se už tehdy pohyboval v komunitě kolem Linuxu, kde Jabber získal velmi rychle na popularitě. Ani jsem své kamarády nemusel přesvědčovat - a ty co nechtěli na ICQ dopoustit mohu vždy kontaktovat přes transport.

Dnes Jabber proniká i k lidem, kteří vlastně netuší, že Jabber používají. Firmy jako Google nebo Apple Jabber využívají ve svých produktech. Časté výpadky sítě ICQ jen nahrává těm firmám, které se rozhodly pro otevřený a snadno rozšiřitelný protokol založený na XML. Jabber je středem zájmu velkých firem, které si samy implementují vlastní intranetové messaging sítě v rámci svých organizací.

Jabber je předurčen tomu, aby ovládnul celý internet. Uživatelé ICQ už brzy budou muset řešit problém, jak kontaktovat kamaráda, který má "tu podivnou adresu".

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz