přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, První e-pekařství v ČR

První e-pekařství v ČR

Už jste někdy kupovali chleba na internetu?


Nedávno se v mém rodném městečku objevila zajímavá novinka - e-pekařství, neboli internetový prodej veškerého pečivovitého, ale i zákuskovitého zboží. Nejedná se o žádnou novou pekárnu, jen jedna z místních pekáren začala zkoušet nový distribuční kanál. Podle autorů se jedná o první pekárnu svého druhu v České republice. Neměl jsem čas podrobněji zjišťovat pravdivost toho tvrzení, ale faktem je, že jsem o ničem takovém zatím neslyšel.

Pekárna nabízí osobní odběr nebo dovoz na určené místo (vzhledem k charakteru zboží se jedná pouze o lokální službu). Cena za dovoz je odstupňovaná od 0 po 80 Kč podle ceny nákupu. Je jasné, že nebude příliš ekonomicky chytré objednat si dovoz pěti rohlíků a bochníku chleba, ale pokud člověk pořádá oslavu a potřebuje nakoupit větší množství pečiva a zákusků, je to rozhodně služba, která může usnadnit život. Místo, abyste do pekárny museli běžet, nebo se po telefonu horkotěžko domlouvali, co vůbec mají za sortiment, vyberete si zboží v klidu v internetovém obchodě a ještě se dozvíte zajímavosti a tipy jako: kdo vymyslel chlebíček nebo co s tvrdým chlebem.

Internetové obchody dnes nepřekvapí nikoho, pomalu ale pronikají i do oborů, kde to člověk moc nečeká. Kde je vaše hranice? Co jste ochotní kupovat na internetu a co pouze tradičním způsobem?

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog