přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Sejměte WEB!

Sejměte WEB!

Ne, není to výzva k položení tohodle webu (i když, Milane...? :-)), nýbrž jak snadno získat screenshoty webových stránek, co se nevejdou na obrazovku.


Při psaní různých návodů pro webové aplikace jsem se občas trápil lepením několika po sobě jdoucích screenshotů stránek, co byly na výšku příliš dlouhé a nevešly se na obrazovku. Byla to pěkná otrava a piplačka.

A tak jsem si nedávno řekl dost! a napsal jsem... teda našel :-) a do Firefoxu si nainstaloval rozšíření "Screen grab!". A od té chvíle mám pohodu. Teda aspoň v tomto.

Po instalaci a restartu FF se v pravé části stavového řádku (zaškrtnout Zobrazit-Stavový řádek) objeví ikonka, regující na klik levým tlačítkem myši. Jen nevím, jak se k funkcím dostat bez stavového řádku.

ikona rozšíření Screen grab!

Ikonka a menu rozšíření Screen grab! 

Uložit lze celou stránku včetně částí, které nejdou vidět (Complete Page/Frame), nebo viditelnou část, či jen vybranou část (Selection).

 

 

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Tomáš Hanusek

Tomáš Hanusek

Vystudoval VŠE v Praze, obor Hospodářská politika. Linux používá od počátku třetího tisíciletí a to hlavně kvůli jeho volnosti, variabilitě a komunitě uživatelů. V Linuxu se zajímá o multimédia a programování v Perlu. K dalším zájmům patří pasivně motorismus a aktivně přátelé.


  • Distribuce: Mandriva Linux

| proč linux | blog