přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Startovací stránky a rozcestníky

Startovací stránky a rozcestníky

Každý má ve svém prohlížeči nastavenou startovací (úvodní) stránku. Někdo může mít nějaký portál, speciální rozcestník vlastní HTML stránku s odkazy. Podívejme se, jaké rozcestníky jsou na internetu k dispozici.


http://www.google.com/ig - startovací stránka v podání Google. Široké možnosti nastavení, mnoho RSS zdrojů (včetně LinuxEXPRESu) a dobrá odezva serveru.

http://jyxo.cz/clanky/ - velmi zdařilá uvítací stránka. Jedná se o rozcestník - výběr z českých zpravodajských webů včetně sportu. Praktický je podle mě sloupec s nejčtenějšími zprávami a také se mi líbil jednoduchý vzhled založený na CSS. Portál může čtenář perzonalizovat, k dispozici je několik stovek RSS kanálů včetně linuxových webů. LinuxEXPRES nechybí.

http://www.google.com/firefox - hlavně uživatelům, kteří často hledají, se může hodit tato startovací stránka s vyhledáváním. Je v češtině.

http://start.czilla.cz/ - podobná stránka v českém provedení týmu CZilla. Všetně důležitých zpráv Českých novin.

http://www.eskobo.com/default.aspx - jednoduchá textová startovací stránka založená na RSS.

Jako startovací stránky mohou posloužit tzv. social bookmarking servery. Uživatelé sami kategorizují obsah, který pochází z jiných (obvykle zpravodajských, ale i jiných) webů a portálů

http://www.digg.com/ - SB site postavená na moderních technologiích (AJAX). Velmi zdařile naprogramovaná i nedesignovaná. Doporučuji.

http://www.blinklist.com/ - ditto.

http://www.favoor.com/ - kombinuje SB a startovací stránku.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz