přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Trickle - stahování (bez) limitů

Trickle - stahování (bez) limitů

Pro ty, kteří často stahují z Internetu a nechtějí se omezovat.


I když se nacházíme v době "neomezeného" připojení, jsme často limitováni rychlostí s jakou můžeme data stahovat/odesílat na Internet. Pokud nechcete, aby vám stahování z Internetu obsadilo celou přenosovou kapacitu, jinými slovy, chcete omezit přenosovou  rychlost nějakého programu, pak je tu pro vás program trickle.

Trickle je jednoduchá konzolová aplikace, která vám umožní omezit rychlost stahování/nahrávání dat na/z Internet/u. Toho se dá využít např. při stahování dat pomocí wget (i když tento program volbu omezení rychlosti stahování dat má již v sobě), při aktualizaci systému, při přenosu prostřednictvím FTP atd.

Pokud chcete např. omezit rychlost stahování dat programu aptitude (nástroje pro správu balíčků v Debianu) na 20kB, zadejte: 

trickle -d 20 aptitude

Za jméno programu jsme tedy uvedli parametr -d (download) s rychlostí v KB/s a název programu, který se má spustit. K omezení nahrávání slouží parametr -u (upload) následovaný rychlostí nahrávání dat na Internet v kB/s.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux