přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Twitter, Facebook, Google+ nebo ostatní?

Twitter, Facebook, Google+ nebo ostatní?

Před necelým rokem jsem psal o tom, že G+ není tak mrtvý, jak se říká. Jak si stojí on a ostatní nyní?


Před necelým rokem jsem psal o tom, že Google+ je pro nás úspěšnější než Facebook, i když všichni tvrdili, jak je G+ mrtvý. Ano, je to především kvůli tomu, že se o nás zajímají techničtí lidi, kde je G+ přece jenom populárnější než u zbytku populace, ale pořád: techničtí lidi preferují také Twitter a pokud je G+ mrtvý, nevydrželi by dlouho ani tam. Jaká je tedy realita našich účtů na sociálních sítích?

Google+: Red Hat Czech - 405, Fedora CZ - 149
Twitter: Red Hat Czech - 285, Fedora CZ - 128
Facebook: Red Hat Czech - 232, Fedora CZ - 118

I když je účet na Facebooku nejstarší, máme tam nejméně příznivců. Za poslední rok se na tom nic nezměnilo, spíš naopak: rozdíl se ještě prohloubil. Účty Fedora CZ vznikly teprve před necelým rokem a ten na G+ dokonce nedávno a přesto má zase nejvíce příznivců. Co se týče aktivity, tak jsou na to všechny tři sítě docela vyrovnaně. Nejvíce prokliků na publikované odkazy máme většinou z Twitteru, nejvíce lidi reagují na G+ (sdílení, komentáře, +).

A ostatní sítě? Účet na Identi.ca jsem opustil potom, co si nás za půl roku přidali pouze tři lidi. Přijde mi, že i lidi v open source to používají jen, aby se neřeklo, a primárně mají Twitter. Diaspora: pěkná myšlenka, chvíli jsem ji zkoušel, ale haló, je tam vůbec někdo?!

Jaké jsou vaše zkušenosti se sociálními sítěmi a používáte něco jiného než výše uvedené?

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog