přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Volba jména

Volba jména

Na jménu přeci záleží ...


Jednou z těch nejtěžších voleb při instalaci nového počítače je bezesporu volba jeho jména. Ne, že by na tom tolik záleželo, ale je přeci rozdíl mezi tím, když se přihlásíte k počítači se jménem Poseidon nebo Pejsek. Některá jména jednoduše působí důvěryhodněji než jiná a tak i z obyčejného jména Router může být pro počítačového nadšence brána do Internetu, ale i tiskový server Reuter pro méně zkušeného uživatele.

Představivosti se meze nekladou a tak pokud není vyhnutí, není problém vytvořit počítač se jménem Čiči, totiž vlastně Tchitchi. Jindy to bývá mnohem jednoduší, a U310 nemusí být nutně německou ponorkou, ale počítačem umístěným na učebně 310. Vraťme se ale zpátky na zem, tak třeba já budu mít za chvíli celou řadu žijících obyvatel jedné známé galské vesnice: Asterixe, Obelixe, Idefixe a Majestatixe už mám.

Když bych se konečně odhodlal a přejmenoval přitažlivý Gserver (vliv reklamy je holt velký), tak mi to tu už kazí jenom Imhotep, zkráceně jenom Tep. A když jsme u toho přejmenování, je zajímavé, že počítače většinou přejmenovávám až v okamžiku kdy dojde na jejich přeinstalovaní. Je ale pravdou, že někdy jsem to z důvodu zachování dobrých mravů provedl raději ještě před jejich ostrým nasazením.

A jaká jména volíte právě vy? Přejmenováváte počítače, nebo používáte stále stejná jména?

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux


Tagy